Připravte si jednoduché těsto na sváteční sušenky a uložte ho do mrazáku. Jakmile vám přátelé zavolají, že jsou na cestě, těsto rozkrájejte a dejte upéct. Nečekaná návštěva vás tak už nikdy nezaskočí! A pokud budou chtít recept, přibalte jim k němu i jeden mražený váleček jako jedlý dárek.
Suroviny
Postup
Máslo a cukr vyšlehejte elektrickým šlehačem do světlé a nadýchané hmoty.
Přidejte kondenzované mléko a vanilku a znovu šlehejte 1 minutu, dokud se vše nespojí.
Mouku, prášek do pečiva a skořici smíchejte spolu. Směs nasypte do mokrých ingrediencí a promíchejte, aby vzniklo těsto.
Jemně vmíchejte brusinky a kousky bílé čokolády.
Vzniklé těsto rozdělte na poloviny a každou část vyválejte do válečku o průměru 4 cm.
Každý váleček zabalte do dvojité vrstvy pečicího papíru. Konce zavažte stuhou a zmrazte nejméně na 24 hodin, dokud neztuhnou. Ve zmrazeném stavu vydrží tři měsíce.
Pokud chcete sušenky darovat jako jedlý dárek, připevněte k válečkům lístek s následujícím postupem na pečení.
Postup na pečení sušenek:
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Těsto nakrájejte na 1 cm silné plátky a položte je na plech vystlaný pečícím papírem.
- Nechte mezi sušenkami dostatečný prostor, během pečení se mírně roztáhnou.
- Pečte 12 minut, dokud okraje nezezlátnou.
- Nechte vychladnout 5 minut, poté přeneste na drátěný rošt a nechte úplně vychladnout.