Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sváteční sušenky do mrazáku
ZDROJ: Good Food
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 30

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4620 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 570 g
Tuky 240 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si jednoduché těsto na sváteční sušenky a uložte ho do mrazáku. Jakmile vám přátelé zavolají, že jsou na cestě, těsto rozkrájejte a dejte upéct. Nečekaná návštěva vás tak už nikdy nezaskočí! A pokud budou chtít recept, přibalte jim k němu i jeden mražený váleček jako jedlý dárek.

Související recepty

Suroviny

máslo 225 g
vanilkový extrakt 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sušené brusinky 75 g

Postup

1

Máslo a cukr vyšlehejte elektrickým šlehačem do světlé a nadýchané hmoty.

2

Přidejte kondenzované mléko a vanilku a znovu šlehejte 1 minutu, dokud se vše nespojí.

3

Mouku, prášek do pečiva a skořici smíchejte spolu. Směs nasypte do mokrých ingrediencí a promíchejte, aby vzniklo těsto.

4

Jemně vmíchejte brusinky a kousky bílé čokolády.

5

Vzniklé těsto rozdělte na poloviny a každou část vyválejte do válečku o průměru 4 cm.

6

Každý váleček zabalte do dvojité vrstvy pečicího papíru. Konce zavažte stuhou a zmrazte nejméně na 24 hodin, dokud neztuhnou. Ve zmrazeném stavu vydrží tři měsíce. 

Pokud chcete sušenky darovat jako jedlý dárek, připevněte k válečkům lístek s následujícím postupem na pečení.

Postup na pečení sušenek:

  • Troubu předehřejte na 180°C.
  • Těsto nakrájejte na 1 cm silné plátky a položte je na plech vystlaný pečícím papírem.
  • Nechte mezi sušenkami dostatečný prostor, během pečení se mírně roztáhnou.
  • Pečte 12 minut, dokud okraje nezezlátnou.
  • Nechte vychladnout 5 minut, poté přeneste na drátěný rošt a nechte úplně vychladnout.

Související články

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...