svátkový dort

svátkový dort

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

korpus- 140 g hl. mouky, 140 g polohrubé, 4-5 vajec, 180 g třtinový cukr, pul dl másla, pul dl vody, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva

krém - pul kg maskarpone, 1 kelímek tvarohu, 1 kelímekk smetany, 1 balíček vanilkový cukr

korpus - žloutky šleháme s cukrem, přidáme máslo, vodu, mouku, práš. do pečiva. Vymícháme hutné těsto a nakonec přidáme sníh z bílků. Pečeme ve formě 22-26 cm, 180 stupnů, cca 30 minut. Upečené necháme vychladnout, rozkrojíme na tři části - na promazání krémem. Krém - vyšlehat smetanu, přidat ostatní suroviny, vyšlehat. dort po vrstvách naplníme, krémem natřeme i vrchní část a dozdobíme ovocem dle chuti.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit