Připravte si malé nadýchané kynuté koláčky tak akorát na jedno dvě sousta. Dokonalá sladká tečka za svatomartinskou hostinou nebo nedělním obědem.
Suroviny
Postup
Suroviny na těsto dejte do mísy a vypracujte hladké těsto, nechte zakryté čistou utěrkou vykynout tak, aby zdvojnásobilo objem.
Připravte si náplně. Povidla promíchejte (můžete je lehce zředit vroucí vodou nebo rumem), tvaroh prošlehejte s vejcem a cukrem. Obě náplně přesuňte do cukrářského sáčku (koláče se vám tak budou lépe plnit). Na drobenku vsypte do mísy všechny suroviny a prsty promněte.
Vykynuté těsto přesuňte na pracovní plochu, krátce propracujte a odvažte kousky o váze 15 g. Vytvarujte do kuličky a nechte ještě 10–15 minut zakryté kynout. Poté vytlačujte koláče (např. dnem skleničky) a plňte je – po okrajích dejte jeden druh náplně, do středu dejte druhý. Ozdobte mandlemi, kraje koláčů potřete prošlehaným vejcem a koláče posypte drobenkou. Dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 15–20 minut dozlatova.