Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svatomartinské rohlíčky podle blogu Naskok v kuchyni
Ořechové rohlíčky podle Naskok v kuchyni
ZDROJ: Naskok v kuchyni
sdílet:

Svatomartinské rohlíčky podle blogu Naskok v kuchyni

4.5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Na 40 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechové rohlíčky jsou sice symbolem svatomartinských hodů, ale blogerka Romana Böhmová je doporučuje upéct také jako vánoční cukroví. „Napečte si jich co nejvíc, ať nemusíte těsně před Vánoci zadělávat na další várku,“ říká autorka blogu Naskok v kuchyni. Jednoduchý recept, který zvládnete raz dva.

Související recepty

Suroviny

Na těsto
sádlo 125 g
povolené
na dokončení
Na náplň
ořechy 250 g
mleté (vlašské nebo lískové)
vejce 1 ks
povolené

Postup

1

Na vál prosejte hladkou mouku a přidejte povolené sádlo. Pomocí konečků prstů tyto dvě suroviny zpracujte na drobenku. Poté přidejte smetanu a žloutek. Ze všech surovin vypracujte hladké těsto. Pokud těsto lepí, přidejte trošku mouky, kterou zapracujte do těsta. Hotové těsto nechte minimálně 2 hodiny odležet.

2

Mezi tím si připravte náplň. Smíchejte mleté ořechy, moučkový cukr, vajíčko a máslo. 

3

Těsto rozdělte na 5 dílů a z každého vyválejte kolo o průměru cca 22–24 cm. Každé kolo rozřízněte na osminy a po okraji každého dílku rozprostřete náplň. Každý dílek pak směrem do středu kola zarolujte. Hotové rohlíčky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.

4

Pečte na 175 °C do zlatova (cca 15–20 minut). Upečené rohlíčky ještě teplé obalte v moučkovém cukru. 

Související články

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...