Svatomartinské rohlíčky s ořechovou nádivkou podle Josefa Maršálka jsou sladkou tečkou na závěr svátečních hodů. Těsto je rychlé, bez kynutí a určitě si na něj mohou troufnout i začátečníci. Ořechovou nádivku odlehčí bílý jogurt a rum zase příjemně ovoní.
Suroviny
Postup
Ze všech ingrediencí na těsto vypracujte hladké, nelepivé těsto. Nemusíte jej za každou cenu „přetěžovat“, stačí zamíchat, a jakmile se nelepí, je hotovo. Rozdělte ho na třetiny a přikryté nechte v lednici asi 20 minut odpočívat.
Mezitím si připravte náplň smícháním všech ingrediencí.
Každou třetinu odpočinutého těsta rozválejte na pomoučené ploše do tvaru kruhu o průměru asi 20 cm. Rádýlkem nakrájejte kruh na 8 stejných kousků (jako pizzu). Do širší části dejte porci náplně, okraje přehněte přes náplň a poté zatočte směrem ke špičce.
Takto vytvořené rohlíčky odkládejte na plech vyložený papírem na pečení. Poté je potřete vajíčkem a pečte v rozehřáté troubě na program horkovzduch na 180 °C dozlatova. Po upečení je posypte směsí cukru a vanilky.