Suroviny
Postup
Dortovou formu vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 170°C a do spodu vložíme plech s vodou.
Nejprve si připravíme sušenkový základ. Rozmixujeme sušenky spolu s ořechy do hladka. Spojíme se změklým máslem. Směs podobnou drobence vtlačíme na dno formy a zarovnáme. Dáme odležet do lednice.
Mezitím si připravíme náplň , tvaroh a sýry zpracujeme v robotu do hladkého krému. Postačí vám i obyčejný mixér. Přidáme cukr a následně po jednom vejce. Nakonec přimícháme šťavu z limety a dřeň z vanilkového lusku. Vzniklý hladký krém nalijeme do formy na sušenkový základ.
Do trouby umístíme pečící mřížku pro cheesecake, nejlépe těsně nad plech s vodou. Pečeme 40-50 minut. Okraje by měli být po upečení zbarvené do zlatova, ale uprotřed by se měl cheesecake lehce třást. Po dopečení necháme chvíli v otevřené troubě zchladnout a až poté ho vyndáme a počkáme do vychaldnutí. Nakonec můžeme dozdobit čerstvými borůvkami a kousky limet.