Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Svěží cheesecake s borůvkami

Popis receptu: 

Jemný lahodný krém doplní chuť pravé vanilky a svěží limety. Spolu s křupavým korpusem a borůvkami tvoří neodolatelnou kombinaci k nakousnutí. Tímhle cheesecakem se každému trefíte do chuti.

Autor: Veronika Žmolilová
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8-12 porcí
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    korpus:

    • 150g máslových sušenek
    • 30g ořechů
    • 65g másla

    Náplň :

    • 250g sýru Philadelphia
    • 200g ricotty
    • 150g měkkého tvarohu
    • 3 vejce
    • vanilkový lusk
    • šťáva z půl limety
    • 70g cukru
    • 125g borůvek 

Příprava jídla

1. Dortovou formu vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 170°C a do spodu vložíme plech s vodou.

2. Nejprve si připravíme sušenkový základ. Rozmixujeme sušenky spolu s ořechy do hladka. Spojíme se změklým máslem. Směs podobnou drobence vtlačíme na dno formy a zarovnáme. Dáme odležet do lednice.

3. Mezitím si připravíme náplň , tvaroh a sýry zpracujeme v robotu do hladkého krému. Postačí vám i obyčejný mixér. Přidáme cukr a následně po jednom vejce. Nakonec přimícháme šťavu z limety a dřeň z vanilkového lusku. Vzniklý hladký krém nalijeme do formy na sušenkový základ.

4. Do trouby umístíme pečící mřížku pro cheesecake, nejlépe těsně nad plech s vodou. Pečeme 40-50 minut. Okraje by měli být po upečení zbarvené do zlatova, ale uprotřed by se měl cheesecake lehce třást. Po dopečení necháme chvíli v otevřené troubě zchladnout a až poté ho vyndáme a počkáme do vychaldnutí. Nakonec můžeme dozdobit čerstvými borůvkami a kousky limet.

Přidat komentář