Svěží cheesecake s borůvkami

Svěží cheesecake s borůvkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut Snadné

Suroviny

Na korpus
sušenky 150 g
ořechy 30 g
máslo 65 g
Na náplň
krémový sýr 250 g
ricotta 200 g
tvaroh měkký 150 g
vejce 3 ks
vanilkový lusk
limetová šťáva
z půl limety
cukr 70 g
borůvky 125 g

1. Dortovou formu vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 170°C a do spodu vložíme plech s vodou.

2. Nejprve si připravíme sušenkový základ. Rozmixujeme sušenky spolu s ořechy do hladka. Spojíme se změklým máslem. Směs podobnou drobence vtlačíme na dno formy a zarovnáme. Dáme odležet do lednice.

3. Mezitím si připravíme náplň , tvaroh a sýry zpracujeme v robotu do hladkého krému. Postačí vám i obyčejný mixér. Přidáme cukr a následně po jednom vejce. Nakonec přimícháme šťavu z limety a dřeň z vanilkového lusku. Vzniklý hladký krém nalijeme do formy na sušenkový základ.

4. Do trouby umístíme pečící mřížku pro cheesecake, nejlépe těsně nad plech s vodou. Pečeme 40-50 minut. Okraje by měli být po upečení zbarvené do zlatova, ale uprotřed by se měl cheesecake lehce třást. Po dopečení necháme chvíli v otevřené troubě zchladnout a až poté ho vyndáme a počkáme do vychaldnutí. Nakonec můžeme dozdobit čerstvými borůvkami a kousky limet.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit