0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svěží cheesecake s borůvkami

Svěží cheesecake s borůvkami

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2982 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 196 g
Tuky 189 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
sušenky 150 g
ořechy 30 g
máslo 65 g
Na náplň
krémový sýr 250 g
ricotta 200 g
tvaroh měkký 150 g
vejce 3 ks
vanilkový lusk
limetová šťáva
z půl limety
cukr 70 g
borůvky 125 g

1. Dortovou formu vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 170°C a do spodu vložíme plech s vodou.

2. Nejprve si připravíme sušenkový základ. Rozmixujeme sušenky spolu s ořechy do hladka. Spojíme se změklým máslem. Směs podobnou drobence vtlačíme na dno formy a zarovnáme. Dáme odležet do lednice.

3. Mezitím si připravíme náplň , tvaroh a sýry zpracujeme v robotu do hladkého krému. Postačí vám i obyčejný mixér. Přidáme cukr a následně po jednom vejce. Nakonec přimícháme šťavu z limety a dřeň z vanilkového lusku. Vzniklý hladký krém nalijeme do formy na sušenkový základ.

4. Do trouby umístíme pečící mřížku pro cheesecake, nejlépe těsně nad plech s vodou. Pečeme 40-50 minut. Okraje by měli být po upečení zbarvené do zlatova, ale uprotřed by se měl cheesecake lehce třást. Po dopečení necháme chvíli v otevřené troubě zchladnout a až poté ho vyndáme a počkáme do vychaldnutí. Nakonec můžeme dozdobit čerstvými borůvkami a kousky limet.

Autor: zmolilova

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit