0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svěží krémový dort k 15. narozeninám Apetitu

Svěží krémový dort k 15. narozeninám Apetitu

Hodnocení receptu
3.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6429 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 448 g
Tuky 427 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
vejce 6 ks
bílek 2 ks
voda 1 ČL
rostlinný olej 1 ČL
krupicový cukr 150 g
mouka pšeničná hladká 175 g
kakao 40 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 bal
Krém
krémový sýr 250 g
tvaroh 250 g
mascarpone 500 g
moučkový cukr
podle chuti
maliny 400 g
likér
mandlový
bílá čokoláda 100 g
smetana ke šlehání 200 g
potravinářské barvivo
gelové
káva

Postup

1

Oddělíme si bílka od žloutků a všech 8 bílků našleháme do pěny.

2

Poté přišleháme cukr. Jakmile máme krásně hustou pěnu, přemístíme sněhovou pěnu do větší mísy, do které přilijeme žloutky rozmíchané s olejem a vodou. Zapracujeme dohromady.

3

Do misky si nachystáme mouku, kakao a kypřící prášek a tyto sypké suroviny přesijeme přes cedník do mísy k naší hmotě. Opatrně zapracujeme, abychom si nezničili korpusové těsto.  

4

Dobře promíchané (stále ale hezky nadýchané) těsto přemístíme do vymazané formy. Dáme péct na 170 °C a pečeme 45-50 minut. 

5

Než se nám upekl korpus, nachystali jsme si krém. Nejprve maliny rozmačkáme maliny a získáme z nich šťávu bez zrníček, budeme potřebovat 150 ml. Malinovou šťávu si dáme na pánev spolu se šesti lžicemi likéru Amereto a necháme zredukovat. Směs celou dobu mícháme, hotová je zhruba po 10-12 minutách, jakmile se dělají opravdu velké bubliny a přichytávají se.

6

Do kastrolky si dáme šlehačku s bílou čokoládou a necháme rozpustit a chvilku povařit. Šlehačku s čokoládou a malinovou "marmeládu" smícháme spolu jakmile nám trochou zchladnou a dáme zchladit úplně do lednice. 

7

Vychladnou hmotu z malin, čokolády a šlehačky vyšleháme. Ve velké míse vyšleháme mascarpone, krémový sýr a tvaroh. Větší půlku oddělíme a smícháme s našlehaným šlehačkovým krémem. Zbytek krému z velké mísy dosladíme dle chuti. 

8

Vychladlý korpus rozkrojíme na tři části. Naplníme fialkovým krémem s malinami. (Prostřední korpus jsem si ještě z obou stran pomáčela kafem smíchaným s cukrem a Amaretem.) Zbylým bílým krémem potřeme dohladka dort. Na ozdobení si ještě odložíme trochu krému. Červenou gelovou barvou obarvíme půlku krém a dozdobíme.

Autor: I.Jezisko

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit