0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svěží krémový dort k 15. narozeninám Apetitu

Svěží krémový dort k 15. narozeninám Apetitu

Hodnocení receptu
4.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6429 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 448 g
Tuky 427 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
vejce 6 ks
voda 1 ČL
rostlinný olej 1 ČL
krupicový cukr 150 g
mouka pšeničná hladká 175 g
kakao 40 g
kypřicí prášek do pečiva 1,5 bal
Krém
tvaroh 250 g
moučkový cukr
podle chuti
maliny 400 g
likér
mandlový
bílá čokoláda 100 g
potravinářské barvivo
gelové
káva

Postup

1

Oddělíme si bílka od žloutků a všech 8 bílků našleháme do pěny.

2

Poté přišleháme cukr. Jakmile máme krásně hustou pěnu, přemístíme sněhovou pěnu do větší mísy, do které přilijeme žloutky rozmíchané s olejem a vodou. Zapracujeme dohromady.

3

Do misky si nachystáme mouku, kakao a kypřící prášek a tyto sypké suroviny přesijeme přes cedník do mísy k naší hmotě. Opatrně zapracujeme, abychom si nezničili korpusové těsto.  

4

Dobře promíchané (stále ale hezky nadýchané) těsto přemístíme do vymazané formy. Dáme péct na 170 °C a pečeme 45-50 minut. 

5

Než se nám upekl korpus, nachystali jsme si krém. Nejprve maliny rozmačkáme maliny a získáme z nich šťávu bez zrníček, budeme potřebovat 150 ml. Malinovou šťávu si dáme na pánev spolu se šesti lžicemi likéru Amereto a necháme zredukovat. Směs celou dobu mícháme, hotová je zhruba po 10-12 minutách, jakmile se dělají opravdu velké bubliny a přichytávají se.

6

Do kastrolky si dáme šlehačku s bílou čokoládou a necháme rozpustit a chvilku povařit. Šlehačku s čokoládou a malinovou "marmeládu" smícháme spolu jakmile nám trochou zchladnou a dáme zchladit úplně do lednice. 

7

Vychladnou hmotu z malin, čokolády a šlehačky vyšleháme. Ve velké míse vyšleháme mascarpone, krémový sýr a tvaroh. Větší půlku oddělíme a smícháme s našlehaným šlehačkovým krémem. Zbytek krému z velké mísy dosladíme dle chuti. 

8

Vychladlý korpus rozkrojíme na tři části. Naplníme fialkovým krémem s malinami. (Prostřední korpus jsem si ještě z obou stran pomáčela kafem smíchaným s cukrem a Amaretem.) Zbylým bílým krémem potřeme dohladka dort. Na ozdobení si ještě odložíme trochu krému. Červenou gelovou barvou obarvíme půlku krém a dozdobíme.

Autor: I.Jezisko

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč