Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svíčkové řezy se šťouchanými bramborami

Svíčkové řezy se šťouchanými bramborami

3.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2283 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 135 g
Tuky 98 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravá svíčková má přímo luxusní chuť, kterou si stojí za to občas dopřát, milovníci vepřového ji ale můžou nahradit vepřovou panenkou.

Suroviny

olivový olej 2 PL
sůl mořská 1 PL
pepř
mletý
křen 3 PL
nakládaný
petržel hrst
pažitka hrst

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepy se zkrácenou natí i kořínky dejte do pekáče spolu se lžící oleje. Pečte dvě hodiny, dokud nezměknou. Dejte stranou.

2

Maso osolte, opepřete a dohněda orestujte na zbylém oleji. Přesuňte do dalšího pekáče a pečte čtyřicet až padesát minut, aby bylo středně propečené.

3

Vyjměte svíčkovou z trouby, položte ji na prkénko, pevně zabalte do alobalu a nechte deset minut odpočívat na teplém místě. Mezitím vraťte řepu na deset minut do trouby. Smíchejte křen a zakysanou smetanu, osolte a opepřete.

4

Maso pokrájejte na tenké plátky a podávejte se šťouchanými bramborami, bylinkami a řepou s křenovou omáčkou.

Šťouchané brambory
Uvařte 1 kg brambor ve slupce doměkka; trvá to asi čtvrt hodiny. Pak je slijte a nahrubo pomačkejte. Přidejte k nim 4 lžíce olivového oleje, šťávu ze 2 citronů a bylinky. Dochuťte solí a pepřem.

Apetit magazín