0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svítek
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 28
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 477 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 38 g
Tuky 23 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neprávem pozapomenutá zavářka do polévek. Oprašte tradici a překvapte strávníky.

Suroviny

vejce 2 ks
mouka pšeničná hrubá 50 g
lze nahradit polohrubou moukou
sůl
petrželka hrst
nasekaná
máslo
na potření pánve

Postup

1

PŘIPRAVTE SI SUROVINY
Oddělte bílky a žloutky a nasekejte najemno petrželku. Bílky dejte do větší misky a ušlehejte je dotuha – pro urychlení můžete použít ruční elektrické metly. Žloutky osolte podle chuti a důkladně prošlehejte vidličkou.

suroviny na svitek

2

OPATRNĚ SPOJTE
Do ušlehaných bílků opatrně vmíchejte osolené žloutky, nasekanou petrželku a pak zlehka přisypávejte a průběžně vmíchávejte mouku. Na svítek se dá použít nejen hrubá nebo polohrubá mouka, ale také jejich kombinace.

těsto na svitek

3

OSMAHNĚTE
Pánev potřete máslem, vlijte polovinu těsta a rozetřete ho po celé ploše. Opékejte z obou stran dozlatova. Totéž zopakujte se zbytkem těsta. Opečený svítek krájejte na kostičky nebo nudličky a sypte na talířích do polévky.

opékání svitku

Související články

Jak poznat čerstvá vejce
  • Tipy a triky

Jak poznat čerstvá vejce

Vajíčka patří k surovinám, bez které si mnoho z nás neumí život vůbec představit. Ale jak spoznat zda jsou vajíčka čerstvá? Poradíme.  ...
Jak se značí vejce?
  • Nakupujeme

Jak se značí vejce?

Jaká pravidla platí pro vejce velikosti S, M, L nebo XL? V jakých podmínkách se chovají nosnice, jejichž vejce můžeme zakoupit s rlzným číselným označením? Podívejte se na náš přehled, kde se potřebné informace o chovu nosnic, výsledná...

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit