Nová registrace Zapomenuté heslo

0,0 (0x)
9. 7. 2014
Not published! Sýrová polévka
Sýrová polévka

V kastrolu rozehřejeme na troše oleje máslo (olej pomůže, aby se máslo rychle nepřichytávalo), přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme cca 2 litry studené vody a rozšleháme. Přidáme 1 trojúhelníček taveného sýra (ne víc, polévka by zesládla), lžičku soli, na špičku nože čerstvě strouhaného muškátového oříšku a čerstvě mletý pepř, za stálého míchání přivedeme k varu, vsypeme těstoviny, 1 celý stroužek česneku a za občasného míchání vaříme, až jsou těstoviny měkké. Tenkým pramínkem vlijeme smetanu, vsypeme drcenou sušenou nať, případně posekanou čerstvou petrželovou nať, 1 minutu povaříme. Vyjmeme vyvařený česnek, podle chuti přidáme sůl a pepř a podáváme.
Tip: S malým množstvím vody, bez těstovin a sušených natí lze použít jako skvělý bešamel k zapékání těstovin s brokolicí.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu