Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrové lasagne se špenátem a prosciuttem

Když si chcete zahřešit...

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8 porcí
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 125 g másla + na vymazání pekáčku
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 1 lžička sušené bazalky
    • 1 lžička sušeného oregana
    • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
    • 500 ml mléka
    • 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 125 g mozzarelly, nastrouhané
    • 125 g sýra parmazánového typu, nastrouhaného
    • 500 g ricotty
    • 250 g sýra provolone, nastrouhaného
    • 300 g čerstvého špenátu
    • 1 balení lasagní
    • 90 g tenkých plátků prosciutta
     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175°C. Zapékací formu o rozměrech cca 25 x 40 cm vymažte máslem. V rendlíku na středním plameni rozpusťte zbylé máslo, přidejte česnek, bazalku a oregano, promíchejte metličkou a nechte půl minutky rozvonět. Pak přisypte hladkou mouku a umíchejte světlou jíšku, trvá to asi minutu. Za stálého míchání vlijte mléko a vývar, lehce osolte a opepřete a přiveďte k varu. Potom stáhněte z plotny, přisypte mozzarellu a polovinu parmazánu a míchejte do úplného rozpuštění obou sýrů. Vzniklou sýrovou omáčku dejte stranou.

2 V míse smíchejte ricottu, sýr provolone a špenát, lehce osolte a zatím dejte stranou.

3 Na dno zapékací formy rozlijte čtvrtinu sýrové omáčky, na ni rozvrstvěte po celé ploše pláty lasagní a na ně rozetřete polovinu ricottové směsi. Postup zopakujte ještě jednou, vše zakončete zbylou sýrovou omáčkou a posypte zbylým parmazánem. Navrch rozprostřete plátky prosciutta a pečte asi 45 minut, dokud není povrch zlatavý a lasagne měkké. Před podáváním nechte 20 minut stát, aby se lasagne lépe krájely a držely pohromadě. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řecká kuřecí polévka s citronem

Naan pizza s mletým masem

Salát Caesar s cizrnovými krutony

Pstruh s chilli a hráškovým pyré

REKLAMA

Přidat komentář