Tyto křupavé sýrové spirálky z listového těsta jsou jednoduché na přípravu a ideální jako slaná pochoutka k pivu nebo vínu. Chuť jsme vylepšili náplní z měkkého sýra a bylinkového pesta.
Suroviny
Postup
1
Předehřejte troubu na 200° C.
2
Dejte smetanový sýr a pesto do misky a dobře promíchejte.
3
Těsto rozviňte na lehce pomoučeném povrchu a podélně rozřízněte na polovinu.
4
Na jednu polovinu rozprostřete směs pesta, druhou částí těsta přiklopte, a poté opět podélně rozřízněte na dva dlouhé obdélníky.
5
Každý obdélník nakrájejte na krátké proužky, asi 1 cm široké.
6
Každý proužek těsta zatočte do spirálky a položte na plech vyložený pečícím papírem.
7
Pomažte vejcem a pečte 20–25 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.