Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4271 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 213 g
Tuky 332 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné pohoštění nejen na pánský večírek

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nahrubo
sýr 200 g
čerstvý, smíchaný s 1 - 2 lžícemi bílého jogurtu
plus zvlášť na podsypání
sůl mořská
chilli sušené 1 ČL
mleté plus na omáčku
máslo 250 g
čedar 200 g
Red Leicester, strouhaný

Postup

1

Na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dozlatova a na závěr okořeňte špetkou chilli. Čerstvý sýr s jogurtem rozetřete na hustý krém, vmíchejte prochladlou cibuli a podle chuti osolte.

V robotu krátce promíchejte mouku, papriku, chilli, sůl a máslo na drobenku. Přisypte nastrouhaný sýr a dvěma pulzy ještě promíchejte. Na pomoučněném válu směs rychle špičkami prstů spojte na soudržné těsto. Rozdělte ho na 8 dílů a z nich vyválejte válečky o průměru asi 3cm. Každý zvlášť zabalte do plastové fólie a nechte odpočinout v chladničce asi 2 hodiny. (Část lze nyní zmrazit, a mít tak v zásobě pro nenadálé příležitosti.) Ztuhlé těsto vyjměte a nakrájejte z něj plátky silné asi 5mm. Rozložte na plechy vyložené pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečte asi 15-20 minut dozlatova. Po vychladnutí podávejte s cibulovým dipem jako pohoštění.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

09.01.2016 12:21

Dělala jsem je podle kuchařky Party (kuchařka č.6) a roztekly se mi po celém plechu a drolily se. V kuchařce ale není napsaný konkrétní druh čedaru jako je tady, což je možná ten problém. Bylo by fajn uvádět v kuchařce přesný recept...

12.01.2016 13:02

Dobrý den,
dlouho jsme o tom v redakci rokovali a shodli jsme se, že spíše nežli druhem čedaru, na kterém by to záviset nemělo, by to mohlo být výškou plechu nebo skutečnou teplotou v troubě. Trouby totiž ve skutečnosti pečou o dost jinak, než je nastaveno. Bohužel tahle skutečnost se dá zjistit pouze teploměrem do trouby (věší se na rošt). Mrzí nás, že sušenky nevyšly, jak měly! Možná máte vypozorováno z jiného pečení, zda trouba peče více či méně a můžete podle toho zkusit změnit nastavení.
Přejeme spoustu úspěchů v kuchyni,
redakce Apetit

Apetit magazín