Stylová příloha k těstovinám, grilovaným jídlům i k salátům
Suroviny
máslo
100
g
česnek
1
stroužek
rozdrcený
petrželka
2
PL
nasekaná, nebo jarní cibulka
bageta
3
ks
sýr
100
g
strouhaný
tymián
1
ČL
sušený
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Připravte bagety: Troubu předehřejte na 200/180 stupňů. Do změklého másla vmíchejte česnek a petrželku nebo cibulku. Bagety nakrájejte na plátky, ale nedokrojte, aby vespodu zůstaly v celku. Do řezů vetřete ochucené máslo a přidejte trochu sýra – nejlépe ementálského typu, ale může být i uzený. Jednotlivé bagety pečlivě zabalte do alobalu.
2 Rozpečte je: Pečte čtvrt hodiny, aby se sýr roztekl. Rozbalte a podávejte.
Komentáře
Katarína Knížová
16.02.2010 16:55
moja skúsenosť