Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrový chléb po francouzsku
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1927 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 190 g
Tuky 113 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stylová příloha k těstovinám, grilovaným jídlům i k salátům

Suroviny

máslo 100 g
česnek 1 stroužek
rozdrcený
petrželka 2 PL
nasekaná, nebo jarní cibulka
bageta 3 ks
sýr 100 g
strouhaný
tymián 1 ČL
sušený
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Připravte bagety: Troubu předehřejte na 200/180 stupňů. Do změklého másla vmíchejte česnek a petrželku nebo cibulku. Bagety nakrájejte na plátky, ale nedokrojte, aby vespodu zůstaly v celku. Do řezů vetřete ochucené máslo a přidejte trochu sýra – nejlépe ementálského typu, ale může být i uzený. Jednotlivé bagety pečlivě zabalte do alobalu.

2

Rozpečte je: Pečte čtvrt hodiny, aby se sýr roztekl. Rozbalte a podávejte.

Komentáře

16.02.2010 16:55
chutnala som takúto bagetku na grilovačke, bola síce bez syra, ale fantastická.

Apetit magazín