0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrový chléb po francouzsku

Sýrový chléb po francouzsku
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Sýrový chléb po francouzsku

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1927 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 190 g
Tuky 113 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stylová příloha k těstovinám, grilovaným jídlům i k salátům

Suroviny

máslo 100 g
česnek 1 stroužek
rozdrcený
petrželka 2 PL
nasekaná, nebo jarní cibulka
bageta 3 ks
sýr 100 g
strouhaný
tymián 1 ČL
sušený
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Připravte bagety: Troubu předehřejte na 200/180 stupňů. Do změklého másla vmíchejte česnek a petrželku nebo cibulku. Bagety nakrájejte na plátky, ale nedokrojte, aby vespodu zůstaly v celku. Do řezů vetřete ochucené máslo a přidejte trochu sýra – nejlépe ementálského typu, ale může být i uzený. Jednotlivé bagety pečlivě zabalte do alobalu.

2 Rozpečte je: Pečte čtvrt hodiny, aby se sýr roztekl. Rozbalte a podávejte.

Komentáře

Katarína Knížová

chutnala som takúto bagetku na grilovačke, bola síce bez syra, ale fantastická.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit