Tabbouleh a losos

Tabbouleh a losos

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2721 kcal
Bílkoviny 116 g
Cukr 208 g
Tuky 151 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pilíř arabské kuchyně vydá na plnohodnotné jídlo, s lososem navíc velmi nápadité.

Suroviny

losos 4 ks
každá o váze 150g
citronová kůra
z jednoho citronu
sůl
pepř
na ochucení
rostlinný olej 1 PL
na zakapání
Na tabbouleh
bulgur 250 g
nebo kuskus
rajčata 4 ks
zralá, nakrájená nadrobno
okurka ks
jemně nakrájená
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená
petrželka
nebo majoránka
Na zálivku
olivový olej 6 PL
citronová štáva 2 PL
česnek 1 stroužek
sůl
pepř
citronová kůra
z jednoho citronu
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Rybu položte na plech vyložený pečicím papírem, postrouhejte ji citronovou kůrou, osolte a opepřete. Zakápněte jen trochou oleje – losos je sám o sobě dost tučný. Pečte deset až dvanáct minut, záleží na velikosti a výšce plátku.

2. Kuskus nebo bulgur (k mání jsou i ochucené verze) zvláční velmi rychle, buď po velmi krátkém povaření nebo pouhém zalití vroucí vodou; prostudujte si návod. Vsypte do mísy, zalijte vodou a nechte po uvedenou dobu stát, dokud zrnka nevsáknou všechnu tekutinu. Základ salátu je hotov!

3. Zeleninu důkladně opláchněte a jemně nakrájejte: jarní cibulku na kolečka (zpracujte i tmavší zelenou část natě), okurku podélně rozčtvrťte (můžete seříznout část se semínky) a nakrájejte na plátky, rajčata taky na plátky nebo na kostičky. Všechnu zeleninu pak vmíchejte do kuskusu.

4. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce vidličkou, takže vznikne jakási emulze. Spolu s bylinkami (sušené rozemněte) vmíchejte do salátu a podávejte k rybímu filetu. Salátu neuškodí, ani když ho necháte stát do druhého dne, samozřejmě v chladu – aspoň se dobře rozleží chutě.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit