Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tabbouleh a losos
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tabbouleh a losos

4.1/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3136 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 209 g
Tuky 175 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pilíř arabské kuchyně, tabbouleh, s lososem vydá za plnohodnotné vydatné jídlo. 

Související recepty

Suroviny

losos 4 porce
každá o váze 150g
z jednoho citronu
sůl
pepř
na ochucení
rostlinný olej 1 PL
Na tabbouleh
bulgur 250 g
nebo kuskus
zralá, nakrájená nadrobno
okurka ½ ks
jarní cibulka 1 svazek
petrželka
nebo majoránka
Na zálivku
olivový olej 6 PL
česnek 1 stroužek
sůl
pepř
z jednoho citronu

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Rybu položte na plech vyložený pečicím papírem, postrouhejte ji citronovou kůrou, osolte a opepřete. Zakápněte jen trochou oleje – losos je sám o sobě dost tučný. Pečte deset až dvanáct minut, záleží na velikosti a výšce plátku.

2

Kuskus nebo bulgur (k mání jsou i ochucené verze) zvláční velmi rychle, buď po velmi krátkém povaření nebo pouhém zalití vroucí vodou; prostudujte si návod. Vsypte do mísy, zalijte vodou a nechte po uvedenou dobu stát, dokud zrnka nevsáknou všechnu tekutinu. Základ salátu je hotov!

3

Zeleninu důkladně opláchněte a jemně nakrájejte: jarní cibulku na kolečka (zpracujte i tmavší zelenou část natě), okurku podélně rozčtvrťte (můžete seříznout část se semínky) a nakrájejte na plátky, rajčata taky na plátky nebo na kostičky. Všechnu zeleninu pak vmíchejte do kuskusu.

4

Suroviny na zálivku prošlehejte v misce vidličkou, takže vznikne jakási emulze. Spolu s bylinkami (sušené rozemněte) vmíchejte do salátu a podávejte k rybímu filetu. Salátu neuškodí, ani když ho necháte stát do druhého dne, samozřejmě v chladu – aspoň se dobře rozleží chutě.

Komentáře

09.04.2008 08:32
Recept se nachází v č.7/07, str.26

Apetit magazín