Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tabouleh s quinoou a pečeným fenyklem

Kouzlo tohoto taboulehu spočívá v zálivce – obyčejný fenykl a quinou promění v něco, co nemůžete přestat jíst. Je to zároveň sladké, nakyslé, kořeněné... Když o tom tak přemýšlíme, uvařte rovnou dvojnásobné množství. Tohoto taboulehu není nikdy dost!

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Salát

Ingredience

    • 3 malé puky fenyklu, rozebrané na listy a na silnější proužky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička javorového sirupu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 190 g bílé quinoy
    • 2 hrnky lístků thajské bazalky + na ozdobení
    • 2 hrnky lístků koriandru
    • 1 granátové jablko, vyloupaná zrnka

    NA ZÁLIVKU

    • 1 stroužek česneku, drcený
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 50 ml sirupu z granátového jablka (melasy)
    • po špetce koření sumah a mletého římského kmínu
    • 1 červená chilli paprička, nakrájená nadrobno (nemusí být)
    • olivový olej

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Fenykl dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte jej olejem, javorovým sirupem, osolte a opepřete, promíchejte a dejte péct na 20–25 minut, dokud nezezlátne.

2 Quinou propláchněte a přesypte do hrnce, zalijte ji 375 ml vody, přiveďte k varu, ztlumte plamen a zvolna vařte doměkka, zhruba 15 minut. Bylinky nasekejte nadrobno, část jich ponechte v celku na ozdobení.

3 Na zálivku promíchejte v míse všechny ingredience, osolte a opepřete podle chuti. Přidejte quinou, bylinky, fenykl, zrníčka granátového jablka a promíchejte. Rozdělte na talíře, ozdobte odloženými lístky thajské bazalky a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brokolicový tabouleh

Tabouleh s pečeným květákem

Klasický tabouleh

REKLAMA

Přidat komentář