Dejte si těstoviny v jarních barvách
Suroviny
olivový olej
2
PL
hrášek
150
g
mléko
100
ml
lze nahradit smetana
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčata cherry
100
g
tymián
tagliatelle
320
g
Postup
1
Zpěňte na 2 lžících olivového oleje nasekanou šalotku. Přidejte 150 g hrášku, mírně podlijte 100 ml mléka či smetany, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Rozmixujte.
2
Spařte a oloupejte 100 g třešňových rajčátek, překrojte je napůl a smíchejte s trochou olivového oleje a čerstvého tymiánu.
3
Na nepřilnavé pánvi opražte sušenou šunku nakrájenou na nudličky dokřupava. Přimíchejte uvařené tagliatelle a rajčátka a prohoďte na ohni. Rozdělte do talířů na hráškové pyré pokapané olivovým olejem.