0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tarhoňa s baby špenátem a sušenými rajčaty

Tarhoňa s baby špenátem a sušenými rajčaty

Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 11

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 994 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 137 g
Tuky 28 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

těstoviny 150 g
baby špenát 130 g
sušená rajčata
cibule 1 ks
malá
česnek 2
olivový olej 1 PL
sůl himálajská

 

1. Dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku nadrobno, po 2 minutách přidáme drcené stroužky česneku. Minutu orestujeme. Poté přihodíme nakrájená rajčata, až se po chvíli rozvoní dodáme proprané špenátové listy, mírně osolíme a přiklopíme pokličkou.

2. V momentu varu v hrnci vedle vsypeme tarhoňu do osolené vody. Vaříme 8 minut.

3. Vše vyjde akorát. Přecedíme těstoviny a v míse smícháme s hotovým špenátem (přebytečnou tekutinu je dobré vymačkat děrovanou naběračkou). Podáváme sypané parmazánem.

Autor: Čendich

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit