Tarhoňa s baby špenátem a sušenými rajčaty

Tarhoňa s baby špenátem a sušenými rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()

Suroviny

těstoviny 150 g
baby špenát 130 g
sušená rajčata
cibule 1 ks
malá
česnek 2
olivový olej 1 PL
sůl himálajská

 

1. Dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku nadrobno, po 2 minutách přidáme drcené stroužky česneku. Minutu orestujeme. Poté přihodíme nakrájená rajčata, až se po chvíli rozvoní dodáme proprané špenátové listy, mírně osolíme a přiklopíme pokličkou.

2. V momentu varu v hrnci vedle vsypeme tarhoňu do osolené vody. Vaříme 8 minut.

3. Vše vyjde akorát. Přecedíme těstoviny a v míse smícháme s hotovým špenátem (přebytečnou tekutinu je dobré vymačkat děrovanou naběračkou). Podáváme sypané parmazánem.

Autor: Čendich

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit