0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tartiflette s bílým vínem a pancettou

Tartiflette s bílým vínem a pancettou

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1863 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 188 g
Tuky 90 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

brambory 6 ks
větší, salátové
cibule 2 ks
česnek 2
pancetta 2
lze nahradit slaninou
olivový olej
sůl špetka
pepř špetka
víno bílé 1 ks

Postup

1

Brambory nakrájené na plátky uvaříme v osolené vodě na „al dente“, slijeme a odložíme stranou.

2

Mezitím na pánvi smažíme cibulku s česnekem na trošce oleje nebo másla do měkka (tukem šetřte, něco se vysmaží ze slaniny a sýr je také tučný).

3

Přidáme slaninu a smažíme společně dokud slanina nezměkne a cibulka nezačne karamelizovat. Můžeme zalít trochou vína, to necháme vysmahnout skoro do sucha.

4

Do zapékací misky (můžeme ji lehce vytřít máslem – bude se lépe mýt) položíme vrstvu bramborových plátků, posypeme trochou slaniny s cibulí z pánve, lehce posolíme a opepříme (se solí opatrně, slanina i sýr jsou už slané).

5

Přidáme další vrstvu brambor, na ně zase slaninu a cibuli, okořeníme, a tak dále, dokud všechno nespotřebujeme nebo se miska nepřeplní. Poslední by měla být vrstva brambor. Na ni položíme půlku reblochonu, kůrkou nahoru. Pokud je miska větší, buď ho rozdělíme na kousky, nebo použijeme část druhé poloviny.

6

Zapékáme v předehřáté troubě asi na 220°C dokud se sýr nerozpustí, celá miska bublá a kůrka na povrchu zlátne.

Nechte chvilku vychladnout ať vám horký sýr nespálí jazyk! Se zbytkem vína naložte podle uvážení.

Dobrou chuť!

Autor: dedek

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit