0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tartiflette s bílým vínem a pancettou

Tartiflette s bílým vínem a pancettou

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1863 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 188 g
Tuky 90 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

brambory 6 ks
větší, salátové
cibule 2 ks
česnek 2
lze nahradit slaninou
olivový olej
sůl špetka
pepř špetka

Postup

1

Brambory nakrájené na plátky uvaříme v osolené vodě na „al dente“, slijeme a odložíme stranou.

2

Mezitím na pánvi smažíme cibulku s česnekem na trošce oleje nebo másla do měkka (tukem šetřte, něco se vysmaží ze slaniny a sýr je také tučný).

3

Přidáme slaninu a smažíme společně dokud slanina nezměkne a cibulka nezačne karamelizovat. Můžeme zalít trochou vína, to necháme vysmahnout skoro do sucha.

4

Do zapékací misky (můžeme ji lehce vytřít máslem – bude se lépe mýt) položíme vrstvu bramborových plátků, posypeme trochou slaniny s cibulí z pánve, lehce posolíme a opepříme (se solí opatrně, slanina i sýr jsou už slané).

5

Přidáme další vrstvu brambor, na ně zase slaninu a cibuli, okořeníme, a tak dále, dokud všechno nespotřebujeme nebo se miska nepřeplní. Poslední by měla být vrstva brambor. Na ni položíme půlku reblochonu, kůrkou nahoru. Pokud je miska větší, buď ho rozdělíme na kousky, nebo použijeme část druhé poloviny.

6

Zapékáme v předehřáté troubě asi na 220°C dokud se sýr nerozpustí, celá miska bublá a kůrka na povrchu zlátne.

Nechte chvilku vychladnout ať vám horký sýr nespálí jazyk! Se zbytkem vína naložte podle uvážení.

Dobrou chuť!

Autor: dedek

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč