Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tartiflette s bílým vínem a pancettou

Tartiflette s bílým vínem a pancettou

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1863 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 188 g
Tuky 90 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

větší, salátové
lze nahradit slaninou
olivový olej
sůl špetka
pepř špetka

Postup

1

Brambory nakrájené na plátky uvaříme v osolené vodě na „al dente“, slijeme a odložíme stranou.

2

Mezitím na pánvi smažíme cibulku s česnekem na trošce oleje nebo másla do měkka (tukem šetřte, něco se vysmaží ze slaniny a sýr je také tučný).

3

Přidáme slaninu a smažíme společně dokud slanina nezměkne a cibulka nezačne karamelizovat. Můžeme zalít trochou vína, to necháme vysmahnout skoro do sucha.

4

Do zapékací misky (můžeme ji lehce vytřít máslem – bude se lépe mýt) položíme vrstvu bramborových plátků, posypeme trochou slaniny s cibulí z pánve, lehce posolíme a opepříme (se solí opatrně, slanina i sýr jsou už slané).

5

Přidáme další vrstvu brambor, na ně zase slaninu a cibuli, okořeníme, a tak dále, dokud všechno nespotřebujeme nebo se miska nepřeplní. Poslední by měla být vrstva brambor. Na ni položíme půlku reblochonu, kůrkou nahoru. Pokud je miska větší, buď ho rozdělíme na kousky, nebo použijeme část druhé poloviny.

6

Zapékáme v předehřáté troubě asi na 220°C dokud se sýr nerozpustí, celá miska bublá a kůrka na povrchu zlátne.

Nechte chvilku vychladnout ať vám horký sýr nespálí jazyk! Se zbytkem vína naložte podle uvážení.

Dobrou chuť!

Autor: dedek

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...