Recept na tatarák z tuňáka je v základu velmi jednoduchý – wakame salát koupíte a tuňáka jen pokrájíte a zálivku umícháte. Pokud si chcete opravdu vyhrát se servisem, upečte sezamové bagetky, ze kterých se následně dělají chipsy, a připravte gel ze žloutku. Nejlepší recept z restaurace APELACE 21, která otevřela před rokem v Praze na Vinohradech, si teď můžete připravit i u vás doma.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na yuzu dresink
NA BAGETOVÉ CHIPSY
NA SOUS-VIDE ŽLOUTEK
Na ozdobení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 998.75 kcal
- Bílkoviny 50.75 g
- Sacharidy 95.5 g
- Tuky 40.5 g
Postup přípravy
- Microgreens: Vypěstujte si doma vitaminovou bombu i dokonalou salátovou ingredienci Od tradičního smaženého kapra po rybí tatarák: Odborníci radí, jak kapra připravit na všechny způsoby
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2024/3
Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.