Telecí saltimbocca

Telecí saltimbocca

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 469 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 5 g
Tuky 50 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Proslulé italské ‚skočdohubky‘ jsme obohatili voňavou bylinkovou omáčkou.

Suroviny

8 plátků
telecí hřbet každý po 80 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
8 plátků
sušená slanina
šalvěj hrst
lístky
máslo 4 PL
česnek 1 stroužek
nakrájený na plátky
citronová štáva 4 PL
bramborová kaše
k podávání
fazolky zelené
k podávání

1 Maso lehce osolte (slanina je sama o sobě dost slaná) a opepřete. Plátek slaniny položte na pracovní plochu. Na něj dejte 2 šalvějové lístky a na ty plátek masa. Slaninu přeložte přes maso a upevněte párátkem. Opakujte s ostatními plátky masa.

2 V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla. Opékejte telecí ve dvou várkách – 2 minuty po každé straně. Uchovejte horké.

3 Nahrubo nasekejte zbylou šalvěj, rozpusťte zbylé máslo, přidejte česnek a opékejte asi 1 minutu. Přihoďte šalvěj, přilijte citronovou šťávu a míchejte další minutu, až šťáva trochu zhoustne.

4 Telecí řízečky saltimbocca podávejte s bramborovou kaší, fazolkami vařenými na páře a přelité šalvějovou omáčkou.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit