Teplý kuřecí salát s citronem a tymiánem

Teplý kuřecí salát s citronem a tymiánem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 554 kcal
Bílkoviny 6 g
Cukr 24 g
Tuky 47 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hit horkého léta

Suroviny

4 ks
kuřecí prsní řizek pokrájené na proužky
citron 1 ks
kůra a šťáva z něj
tymián 1 ČL
sušeného, nebo pár snítek čerstvého
olej 3 PL
salát 150 g
směs, nebo natrhané hlávky little gem
cibule červená 1 ks
malá, rozpůlená, rozkrájená na kolečka
česnek 1 stroužek
prolisovaný
olivy černé 1 hrst
vypeckované a rozpůlené
sůl
pepř
1.  Do mísy vložte proužky masa, citronovou kůru, tymián, spoustu pepře a sůl podle chuti. Důkladně promíchejte. Na pánvi zahřejte lžíci oleje a osm deset minut opékejte kuře, až bude zlatavé a propečené. Mezitím rozprostřete salátové lístky spolu s cibulí na servírovací talíř či do mísy.

2.  Na pánev přidejte olivy i česnek a opékejte ještě minutu. Pak vše přesuňte k salátu. Na pánev, už mimo plamen, vlijte zbývající olej a citronovou šťávu. Pořádně promíchejte a seškrábejte přípečky. Ochutnejte a přelijte přes kuře a salát. Jezte s chlebem.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit