Hit horkého léta
Suroviny
kuřecí prsa
4
ks
pokrájené na proužky
a šťáva z jednoho citronu
tymián
1
ČL
sušeného, nebo pár snítek čerstvého
olej
3
PL
salát
150
g
směs, nebo natrhané hlávky little gem
cibule červená
1
ks
malá, rozpůlená, rozkrájená na kolečka
česnek
1
stroužek
prolisovaný
olivy černé
1
hrst
vypeckované a rozpůlené
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Do mísy vložte proužky masa, citronovou kůru, tymián, spoustu pepře a sůl podle chuti. Důkladně promíchejte. Na pánvi zahřejte lžíci oleje a osm deset minut opékejte kuře, až bude zlatavé a propečené. Mezitím rozprostřete salátové lístky spolu s cibulí na servírovací talíř či do mísy.
2
Na pánev přidejte olivy i česnek a opékejte ještě minutu. Pak vše přesuňte k salátu. Na pánev, už mimo plamen, vlijte zbývající olej a citronovou šťávu. Pořádně promíchejte a seškrábejte přípečky. Ochutnejte a přelijte přes kuře a salát. Jezte s chlebem.
Komentáře
Výborný a jednoduchý!