Teplý kuřecí salát s citronem a tymiánem

Teplý kuřecí salát s citronem a tymiánem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 554 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 24 g
Tuky 47 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hit horkého léta

Suroviny

4 ks
kuřecí prsní řizek pokrájené na proužky
citron 1 ks
kůra a šťáva z něj
tymián 1 ČL
sušeného, nebo pár snítek čerstvého
olej 3 PL
salát 150 g
směs, nebo natrhané hlávky little gem
cibule červená 1 ks
malá, rozpůlená, rozkrájená na kolečka
česnek 1 stroužek
prolisovaný
olivy černé 1 hrst
vypeckované a rozpůlené
sůl
pepř
1.  Do mísy vložte proužky masa, citronovou kůru, tymián, spoustu pepře a sůl podle chuti. Důkladně promíchejte. Na pánvi zahřejte lžíci oleje a osm deset minut opékejte kuře, až bude zlatavé a propečené. Mezitím rozprostřete salátové lístky spolu s cibulí na servírovací talíř či do mísy.

2.  Na pánev přidejte olivy i česnek a opékejte ještě minutu. Pak vše přesuňte k salátu. Na pánev, už mimo plamen, vlijte zbývající olej a citronovou šťávu. Pořádně promíchejte a seškrábejte přípečky. Ochutnejte a přelijte přes kuře a salát. Jezte s chlebem.

Komentáře

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit