0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Terina s kuřecími játry

Terina s kuřecími játry
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terina s kuřecími játry

5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4505 kcal
Bílkoviny 352 g
Sacharidy 41 g
Tuky 308 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Flambování s brandy dodám kuřecím játrům delikátní chuť

Suroviny

husí sádlo 1 PL
lze nahradit vepřovým
cibule 2 ks
nahrubo
odblaněná, pokrájená
slanina 100 g
uzená, prorostlá, na kostičky
slanina 4 plátky
na ozdobení
bůček 300 g
vepřový bůček bez kosti, mletý nahrubo
vepřová plec 200 g
mleté nahrubo
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
koření 1 ČL
quatre épices (mletý pepř, hřebíček, muškátový oříšek a skořice), lze nahradit jiným paštikovým kořením
vejce 1 ks
tymián 2 snítky
nasekané lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

V pánvi na 1 lžíci husího nebo vepřového sádla zvolna doměkka opékejte 2 cibule, pokrájené nahrubo; trvá to asi 5 minut.

3

Přidejte 300 g kuřecích jater, odblaněných a pokrájených, a za stálého míchání opékejte dalších pět minut.

4

Přilijte 3 lžíce brandy, nechte pár sekund zahřát a zapalte. Jakmile plameny zhasnou, sporák vypněte.

5

Promíchejte dobře 100 g uzené prorostlé slaniny, nakrájené na kostičky, 300 g syrového vepřového bůčku bez kosti, mletého nahrubo, 200 g vepřové plece, mleté nahrubo.

6

Přidejte 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno, 1 lžičku quatre épices nebo jiného paštikového koření, 1 vejce, 200 ml smetany ke šlehání, nasekané lístky ze 2 snítek tymiánu, osolte, opepřete a dobře promíchejte s játry.

7

Směs navrstvěte do teriny a přiklopte nebo uzavřete alobalem. Nádobu položte do pekáče a kolem nalijte vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky teriny. Vložte do trouby a pečte 2 hodiny.

8

Po vychladnutí odstraňte alobal, zalijte rozpuštěným máslem a ozdobte tymiánem a růžovým pepřem.

V chladu vydrží asi 5 dní.

Tip: Terinu podávejte teplou či studenou s majonézovou omáčkou gribiche.

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč