Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Terina s kuřecími játry
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terina s kuřecími játry

5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4505 kcal
Bílkoviny 352 g
Sacharidy 41 g
Tuky 308 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Flambování s brandy dodám kuřecím játrům delikátní chuť

Související recepty

Suroviny

husí sádlo 1 PL
lze nahradit vepřovým
nahrubo
odblaněná, pokrájená
slanina 100 g
uzená, prorostlá, na kostičky
slanina 4 plátky
na ozdobení
bůček 300 g
vepřový bůček bez kosti, mletý nahrubo
mleté nahrubo
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
koření 1 ČL
quatre épices (mletý pepř, hřebíček, muškátový oříšek a skořice), lze nahradit jiným paštikovým kořením
vejce 1 ks
tymián 2 snítky
nasekané lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

V pánvi na 1 lžíci husího nebo vepřového sádla zvolna doměkka opékejte 2 cibule, pokrájené nahrubo; trvá to asi 5 minut.

3

Přidejte 300 g kuřecích jater, odblaněných a pokrájených, a za stálého míchání opékejte dalších pět minut.

4

Přilijte 3 lžíce brandy, nechte pár sekund zahřát a zapalte. Jakmile plameny zhasnou, sporák vypněte.

5

Promíchejte dobře 100 g uzené prorostlé slaniny, nakrájené na kostičky, 300 g syrového vepřového bůčku bez kosti, mletého nahrubo, 200 g vepřové plece, mleté nahrubo.

6

Přidejte 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno, 1 lžičku quatre épices nebo jiného paštikového koření, 1 vejce, 200 ml smetany ke šlehání, nasekané lístky ze 2 snítek tymiánu, osolte, opepřete a dobře promíchejte s játry.

7

Směs navrstvěte do teriny a přiklopte nebo uzavřete alobalem. Nádobu položte do pekáče a kolem nalijte vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky teriny. Vložte do trouby a pečte 2 hodiny.

8

Po vychladnutí odstraňte alobal, zalijte rozpuštěným máslem a ozdobte tymiánem a růžovým pepřem.

V chladu vydrží asi 5 dní.

Tip: Terinu podávejte teplou či studenou s majonézovou omáčkou gribiche.

Související články

Apetit magazín