Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (51)
Více než hodinu Velmi snadné na 8 pizz

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3773 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 642 g
Tuky 48 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ na luxusní domácí pizzu.

    Suroviny

    mouka pšeničná hladká 1 kg
    + případně na podsypání
    olivový olej bazalkový 2 PL
    droždí čerstvé 1 kostka
    voda 0.5 l
    vlažná
    sůl 1 špetka
    krupicový cukr 1 špetka

    Postup

    1

    Do velké mísy prosejte mouku a promíchejte ji se špetkou soli.

    2

    Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek.

    3

    Pak přilijte olej, zbylou vodu a zpracujte v pružné hladké těsto. Nejlepší je na to robot, ale zvládnete to i ručně na pomoučněné ploše.

    4

    Potom těsto přesuňte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a dejte do druhého dne kynout do lednice (dobu kynutí nepodceňujte).

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2013/3

    Komentáře

    Štěpánka Novakova

    Před časem jsem na stránkách Apetitu našla naprosto dokonalý recept na pizzu s hladkou a polohrubou moukou. Chtěla jsem pizzu před časem udělat, ale recept ze stránek zmizel, je možné ho znovu získat?
    Děkuji

    Martina Kojzarová

    Dobrý den, Štěpánko, jediný recept na pizzu, který ze stránek zmizel je Domácí pizza se šunkou a mozzarellou z komerční sekce Chuť zažít víc. Není ovšem z hladké a polohrubé, ale pouze z hladké nebo pizza mouky, takže nesplňuje váš popis :-(. Pokud nám pošlete mail na web@apetitonline.cz rádi vám recept zašleme. Recept na těsto, který obsahuje polohrubou mouku je zase tady: http://www.apetitonline.cz/recepty/3079-zakladni-testo-na-pizzu.html Pokud to není on, mohla byste nám napsat více informací o receptu, který hledáte? Čím byla pizza obložená, jak vypadala fotografie, kdy jste recept zkoušela, zkrátka cokoli, co by nám pomohlo s hledáním. Moc děkujeme, redakce Apetitu

    Apetit magazín

    K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
    • Suroviny

    K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

    Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
    Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
    • Tipy a triky

    Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

    Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

    Obchod Apetit