Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

4.7/5 Počet hodnocení: 61
Více než hodinu Velmi snadné na 8 pizz

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3773 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 642 g
Tuky 48 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ na luxusní domácí pizzu.

    Suroviny

    + případně na podsypání
    olivový olej bazalkový 2 PL
    droždí čerstvé 1 kostka
    voda ½ l
    vlažná
    sůl 1 špetka

    Postup

    1

    Do velké mísy prosejte mouku a promíchejte ji se špetkou soli.

    2

    Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek.

    3

    Pak přilijte olej, zbylou vodu a zpracujte v pružné hladké těsto. Nejlepší je na to robot, ale zvládnete to i ručně na pomoučněné ploše.

    4

    Potom těsto přesuňte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a dejte do druhého dne kynout do lednice (dobu kynutí nepodceňujte).

    Související články

    Tento recept naleznete také v kolekcích:

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2013/3

    Komentáře

    04.01.2018 17:37

    Před časem jsem na stránkách Apetitu našla naprosto dokonalý recept na pizzu s hladkou a polohrubou moukou. Chtěla jsem pizzu před časem udělat, ale recept ze stránek zmizel, je možné ho znovu získat?
    Děkuji

    05.01.2018 10:28

    Dobrý den, Štěpánko, jediný recept na pizzu, který ze stránek zmizel je Domácí pizza se šunkou a mozzarellou z komerční sekce Chuť zažít víc. Není ovšem z hladké a polohrubé, ale pouze z hladké nebo pizza mouky, takže nesplňuje váš popis :-(. Pokud nám pošlete mail na [email protected] rádi vám recept zašleme. Recept na těsto, který obsahuje polohrubou mouku je zase tady: http://www.apetitonline.cz/recepty/3079-zakladni-testo-na-pizzu.html Pokud to není on, mohla byste nám napsat více informací o receptu, který hledáte? Čím byla pizza obložená, jak vypadala fotografie, kdy jste recept zkoušela, zkrátka cokoli, co by nám pomohlo s hledáním. Moc děkujeme, redakce Apetitu

    Apetit magazín

    Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
    • Zajímavosti

    Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

    Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...