Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

4.6/5 Počet hodnocení: 59
Více než hodinu Velmi snadné na 8 pizz

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3773 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 642 g
Tuky 48 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ na luxusní domácí pizzu.

    Suroviny

    + případně na podsypání
    olivový olej bazalkový 2 PL
    droždí čerstvé 1 kostka
    voda ½ l
    vlažná
    sůl 1 špetka

    Postup

    1

    Do velké mísy prosejte mouku a promíchejte ji se špetkou soli.

    2

    Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek.

    3

    Pak přilijte olej, zbylou vodu a zpracujte v pružné hladké těsto. Nejlepší je na to robot, ale zvládnete to i ručně na pomoučněné ploše.

    4

    Potom těsto přesuňte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a dejte do druhého dne kynout do lednice (dobu kynutí nepodceňujte).

    Související články

    Tento recept naleznete také v kolekcích:

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2013/3

    Komentáře

    04.01.2018 17:37

    Před časem jsem na stránkách Apetitu našla naprosto dokonalý recept na pizzu s hladkou a polohrubou moukou. Chtěla jsem pizzu před časem udělat, ale recept ze stránek zmizel, je možné ho znovu získat?
    Děkuji

    05.01.2018 10:28

    Dobrý den, Štěpánko, jediný recept na pizzu, který ze stránek zmizel je Domácí pizza se šunkou a mozzarellou z komerční sekce Chuť zažít víc. Není ovšem z hladké a polohrubé, ale pouze z hladké nebo pizza mouky, takže nesplňuje váš popis :-(. Pokud nám pošlete mail na [email protected] rádi vám recept zašleme. Recept na těsto, který obsahuje polohrubou mouku je zase tady: http://www.apetitonline.cz/recepty/3079-zakladni-testo-na-pizzu.html Pokud to není on, mohla byste nám napsat více informací o receptu, který hledáte? Čím byla pizza obložená, jak vypadala fotografie, kdy jste recept zkoušela, zkrátka cokoli, co by nám pomohlo s hledáním. Moc děkujeme, redakce Apetitu

    Apetit magazín

    Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
    • Tipy a triky

    Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

    Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
    AD
    V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
    • Tipy na víkend

    V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

    Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
    Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

    Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

    Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

    Obchod Apetit

    Dostupný
    399 Kč
    239 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    239 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    239 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    239 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    239 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    239 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    239 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    239 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    239 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    239 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    239 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    239 Kč