0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

3.5 / 5. Počet hodnocení: 51
Více než hodinu Velmi snadné na 8 pizz

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3773 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 642 g
Tuky 48 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ na luxusní domácí pizzu.

    Suroviny

    mouka pšeničná hladká 1 kg
    + případně na podsypání
    olivový olej bazalkový 2 PL
    droždí čerstvé 1 kostka
    voda 0.5 l
    vlažná
    sůl 1 špetka
    krupicový cukr 1 špetka

    Postup

    1

    Do velké mísy prosejte mouku a promíchejte ji se špetkou soli.

    2

    Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek.

    3

    Pak přilijte olej, zbylou vodu a zpracujte v pružné hladké těsto. Nejlepší je na to robot, ale zvládnete to i ručně na pomoučněné ploše.

    4

    Potom těsto přesuňte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a dejte do druhého dne kynout do lednice (dobu kynutí nepodceňujte).

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2013/3

    Komentáře

    Štěpánka Novakova

    Před časem jsem na stránkách Apetitu našla naprosto dokonalý recept na pizzu s hladkou a polohrubou moukou. Chtěla jsem pizzu před časem udělat, ale recept ze stránek zmizel, je možné ho znovu získat?
    Děkuji

    Martina Kojzarová

    Dobrý den, Štěpánko, jediný recept na pizzu, který ze stránek zmizel je Domácí pizza se šunkou a mozzarellou z komerční sekce Chuť zažít víc. Není ovšem z hladké a polohrubé, ale pouze z hladké nebo pizza mouky, takže nesplňuje váš popis :-(. Pokud nám pošlete mail na web@apetitonline.cz rádi vám recept zašleme. Recept na těsto, který obsahuje polohrubou mouku je zase tady: http://www.apetitonline.cz/recepty/3079-zakladni-testo-na-pizzu.html Pokud to není on, mohla byste nám napsat více informací o receptu, který hledáte? Čím byla pizza obložená, jak vypadala fotografie, kdy jste recept zkoušela, zkrátka cokoli, co by nám pomohlo s hledáním. Moc děkujeme, redakce Apetitu

    Apetit magazín

    Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
    • Zajímavosti

    Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

    Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
    5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
    • Zdraví a výživa

    5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

    Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
    Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
    • Suroviny

    Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

    Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
    AD
    Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
    • Lidé a jídlo

    Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

    K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

    Obchod Apetit