0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny po benátsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2526 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 303 g
Tuky 95 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlých těstovinových večeří je dobré mít v rukávu víc. Tentokrát s rozinkami, kapary a mladým špenátem.

Suroviny

cibule červená 4 ks
na kolečka
olivový olej 2 PL
těstoviny 400 g
krátké
balzamikový ocet 2 PL
rozinky 4 PL
nejlépe sultánky
kapary 2 PL
slité, propláchnuté
piniové oříšky 4 PL
opražené
sůl
pepř

1 Na velké nepřilnavé pánvi začněte na oleji zvolna opékat cibuli. Bude trvat zhruba deset minut, než bude pěkně měkká. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě (podle návodu na obalu).

2 Do změklé cibule vmíchejte ocet, rozinky, kapary a větší část piniových semínek. Lehce osolte a opepřete. Minutu prohřívejte. Přidejte špenát a trochu horké vody z vaření těstovin, promíchejte, aby špenát zavadl. Těstoviny slijte a smíchejte s cibulovou směsí. Rozdělte do misek, posypte zbývajícími piniovými semínky.

ZKUSTE TO JINAK
Pizza se špenátem a sladkou cibulí: Na dva malé korpusy na pizzu natřete čtyři lžíce karamelizované cibule (může být kupovaná, prodává například Marks & Spencer nebo Tesco). Posypte kapary, rozinkami a piniovými semínky. Navrch rozdrobte 100 g kozího sýra, pečte při 220 °C deset až patnáct minut dokřupava. Před podáváním posypte trochou špenátových lístků a pokapejte balzamikovým octem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč