Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Těstoviny po benátsku

Těstoviny po benátsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 756 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 95 g
Tuky 28 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlých těstovinových večeří je dobré mít v rukávu víc. Tentokrát s rozinkami, kapary a mladým špenátem.

Suroviny

cibule červená 4 ks
na kolečka
olivový olej 2 PL
400 g
krátké těstoviny
balzamikový ocet 2 PL
rozinky 4 PL
nejlépe sultánky
kapary 2 PL
slité, propláchnuté
4 PL
piniová semínka opražená
baby špenát 250 g
sůl
pepř

1 Na velké nepřilnavé pánvi začněte na oleji zvolna opékat cibuli. Bude trvat zhruba deset minut, než bude pěkně měkká. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě (podle návodu na obalu).

2 Do změklé cibule vmíchejte ocet, rozinky, kapary a větší část piniových semínek. Lehce osolte a opepřete. Minutu prohřívejte. Přidejte špenát a trochu horké vody z vaření těstovin, promíchejte, aby špenát zavadl. Těstoviny slijte a smíchejte s cibulovou směsí. Rozdělte do misek, posypte zbývajícími piniovými semínky.

ZKUSTE TO JINAK
Pizza se špenátem a sladkou cibulí: Na dva malé korpusy na pizzu natřete čtyři lžíce karamelizované cibule (může být kupovaná, prodává například Marks & Spencer nebo Tesco). Posypte kapary, rozinkami a piniovými semínky. Navrch rozdrobte 100 g kozího sýra, pečte při 220 °C deset až patnáct minut dokřupava. Před podáváním posypte trochou špenátových lístků a pokapejte balzamikovým octem.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit