Rychlých těstovinových večeří je dobré mít v rukávu víc. Tentokrát s rozinkami, kapary a mladým špenátem.
Suroviny
Postup
Na velké nepřilnavé pánvi začněte na oleji zvolna opékat cibuli. Bude trvat zhruba deset minut, než bude pěkně měkká. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě (podle návodu na obalu).
Do změklé cibule vmíchejte ocet, rozinky, kapary a větší část piniových semínek. Lehce osolte a opepřete. Minutu prohřívejte. Přidejte špenát a trochu horké vody z vaření těstovin, promíchejte, aby špenát zavadl. Těstoviny slijte a smíchejte s cibulovou směsí. Rozdělte do misek, posypte zbývajícími piniovými semínky.
ZKUSTE TO JINAK
Pizza se špenátem a sladkou cibulí: Na dva malé korpusy na pizzu natřete čtyři lžíce karamelizované cibule (může být kupovaná, prodává například Marks & Spencer nebo Tesco). Posypte kapary, rozinkami a piniovými semínky. Navrch rozdrobte 100 g kozího sýra, pečte při 220 °C deset až patnáct minut dokřupava. Před podáváním posypte trochou špenátových lístků a pokapejte balzamikovým octem.