Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny po benátsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2526 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 303 g
Tuky 95 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlých těstovinových večeří je dobré mít v rukávu víc. Tentokrát s rozinkami, kapary a mladým špenátem.

Suroviny

na kolečka
olivový olej 2 PL
těstoviny 400 g
krátké
balzamikový ocet 2 PL
nejlépe sultánky
kapary 2 PL
slité, propláchnuté
piniové oříšky 4 PL
opražené
sůl
pepř

Postup

1

Na velké nepřilnavé pánvi začněte na oleji zvolna opékat cibuli. Bude trvat zhruba deset minut, než bude pěkně měkká. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě (podle návodu na obalu).

2

Do změklé cibule vmíchejte ocet, rozinky, kapary a větší část piniových semínek. Lehce osolte a opepřete. Minutu prohřívejte. Přidejte špenát a trochu horké vody z vaření těstovin, promíchejte, aby špenát zavadl. Těstoviny slijte a smíchejte s cibulovou směsí. Rozdělte do misek, posypte zbývajícími piniovými semínky.

ZKUSTE TO JINAK
Pizza se špenátem a sladkou cibulí: Na dva malé korpusy na pizzu natřete čtyři lžíce karamelizované cibule (může být kupovaná, prodává například Marks & Spencer nebo Tesco). Posypte kapary, rozinkami a piniovými semínky. Navrch rozdrobte 100 g kozího sýra, pečte při 220 °C deset až patnáct minut dokřupava. Před podáváním posypte trochou špenátových lístků a pokapejte balzamikovým octem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín