Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.7/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 3 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4121 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 351 g
Tuky 204 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny po lotrinsku připravíte raz dva. Masovou směs s rajským protlakem smíchejte s uvařenými těstovinami a vše společně zapečte se zakysanou smetanou a pořádnou vrstvou strouhaného sýru. Pokud máte rádi zapečené těstoviny, pak recept na lotrinskou variantu si vás získá.

Suroviny

tuk 60 g
na smažení
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 300 g
sůl
pepř
tymián
těstoviny 500 g
spirálky
sýr 200 g
strouhaný

Postup

1

Na tuku osmažte nakrájenou cibulku, přidejte mleté maso a krátce osmahněte.

2

Osolte, okořeňte, přidejte jeden rajský protlak a skleničku vína a poduste.

3

Uvařené a okapané těstoviny smíchejte s podušenou směsí a dejte do pekáče.

4

Zalijte rozkvedlanou smetanou, bohatě posypte sýrem a dejte na 30 minut zapéct.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: berusinka

Apetit magazín