Těstoviny po lotrinsku připravíte raz dva. Masovou směs s rajským protlakem smíchejte s uvařenými těstovinami a vše společně zapečte se zakysanou smetanou a pořádnou vrstvou strouhaného sýru. Pokud máte rádi zapečené těstoviny, pak recept na lotrinskou variantu si vás získá.
Suroviny
tuk
60
g
na smažení
cibule
1
ks
mleté maso (mix hovězího a vepřového)
300
g
sůl
pepř
tymián
rajčatový protlak
1
ks
víno červené
1
hrnek
těstoviny
500
g
spirálky
zakysaná smetana
1
kelímek
sýr
200
g
strouhaný
Postup
1
Na tuku osmažte nakrájenou cibulku, přidejte mleté maso a krátce osmahněte.
2
Osolte, okořeňte, přidejte jeden rajský protlak a skleničku vína a poduste.
3
Uvařené a okapané těstoviny smíchejte s podušenou směsí a dejte do pekáče.
4
Zalijte rozkvedlanou smetanou, bohatě posypte sýrem a dejte na 30 minut zapéct.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com