Těstoviny s brokolicovým pestem

Těstoviny s brokolicovým pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 99 g
Cukr 230 g
Tuky 141 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variace na italskou klasiku. Místo brokolice můžete zkusit mražený hrášek.

Suroviny

těstoviny 400 g
penne, kolínka, vřeteny
brokolice 250 g
na růžičky
česnek 1 stroužek
citron 1 ks
velký
chilli sušené 0.5 ČL
sušené
piniové oříšky 3 PL
olivový olej 5 PL
extra panenský
parmazán 3 PL
strouhaný
sůl
pepř

1Uvařte těstoviny a brokolici. Těstoviny povařte ve velkém hrnci s osolenou vodou podle pokynů na obalu. Mezitím přiveďte k varu slanou vodu v menším hrnci a čtyři minuty v ní vařte brokolici.

2Připravte ,pesto‘. Uvařenou brokolici slijte a vraťte do hrnce. Lehce ji rozmačkejte mačkadlem na brambory, kvedlačkou či vidličkou. Přidejte rozdrcený česnek a jemně nastrouhanou citronovou kůru, chilli a piniové oříšky. Citron rozkrojte napůl a dejte stranou.

3Smíchejte a podávejte. Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Vmíchejte do nich brokolicové ‚pesto‘ a směs pokapejte šťávou z půlky citronu. Pak těstoviny ještě zalijte olivovým olejem a bohatě osolte a opepřete. Nakonec k nim přidejte nastrouhaný parmazán, všechno dobře promíchejte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Anonym

Brokolici jsem rozmačkala v bazalkovém pestu, báječně doplnilo chuť celého pokrmu.

Anonym

Tento recept vařím již několik let, doporučuji přidat do hrcne k těstovinám a "pestu" nakrájené sušené rajčata nakládané v olivovém oleji a černé olivy. Jídlo bude ještě chutnější a šťavnatější.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit