0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s brokolicovým pestem

testoviny s brokolici
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Těstoviny s brokolicovým pestem

3.6 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 230 g
Tuky 141 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variace na italskou klasiku. Místo brokolice můžete zkusit mražený hrášek.

Suroviny

těstoviny 400 g
penne, kolínka, vřeteny
brokolice 250 g
na růžičky
česnek 1 stroužek
citron 1 ks
velký
chilli sušené 0.5 ČL
sušené
piniové oříšky 3 PL
olivový olej 5 PL
extra panenský
parmazán 3 PL
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Uvařte těstoviny a brokolici. Těstoviny povařte ve velkém hrnci s osolenou vodou podle pokynů na obalu. Mezitím přiveďte k varu slanou vodu v menším hrnci a čtyři minuty v ní vařte brokolici.

2

Připravte ,pesto‘. Uvařenou brokolici slijte a vraťte do hrnce. Lehce ji rozmačkejte mačkadlem na brambory, kvedlačkou či vidličkou. Přidejte rozdrcený česnek a jemně nastrouhanou citronovou kůru, chilli a piniové oříšky. Citron rozkrojte napůl a dejte stranou.

3

Smíchejte a podávejte. Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Vmíchejte do nich brokolicové ‚pesto‘ a směs pokapejte šťávou z půlky citronu. Pak těstoviny ještě zalijte olivovým olejem a bohatě osolte a opepřete. Nakonec k nim přidejte nastrouhaný parmazán, všechno dobře promíchejte a podávejte.

Související články

Rychlé těstoviny jako z italského venkova
  • Tipy a triky

Rychlé těstoviny jako z italského venkova

Těstoviny, které si dříve připravovali lidé těžce pracující na venkově nebo v továrně, jsou rychle hotové, a přitom plné chuti. Výrazné tóny česneku, sardelek, slaniny, rajčat nebo bylinek vás bleskově povzbudí a postaví na nohy. Se...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

Brokolici jsem rozmačkala v bazalkovém pestu, báječně doplnilo chuť celého pokrmu.

Anonym

Tento recept vařím již několik let, doporučuji přidat do hrcne k těstovinám a "pestu" nakrájené sušené rajčata nakládané v olivovém oleji a černé olivy. Jídlo bude ještě chutnější a šťavnatější.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit