Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou

Jestli je omáčka jemně hrudkovitá kvůli brynze, nebo parmazánu, jsme se v redakci neshodli. Že nám ale moc chutnala, je jisté.

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 4 kuřecí prsní řízky, jemně naklepané, aby měly všude zhruba stejnou tloušťku
    • olivový olej podle potřeby
    • 8 lístků šalvěje
    • 8 plátků parmské šunky
    • 4 menší porce širokých nudlí (např. tagliatelle)
    • sůl

    NA OMÁČKU

    • 120–150 g dobré brynzy 
    • 250 ml mléka
    • 40 g parmazánu nebo pecorina, nastrouhaného najemno
    • čerstvé lístky oregana podle chuti (lze použít i sušené)
    • hladkolistá petrželka, nasekaná 
    • 1/4 lžičky soli (nebo podle chuti) 
    • 2 špetky čerstvě mletého pepře (nebo podle chuti)
    • 1/4 lžičky česnekového prášku (nebo podle chuti, můžete použít i čerstvý prolisovaný česnek) 
    • čerstvé lístky bazalky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Kuřecí řízky potřete olejem, na každý položte 2 plátky šalvěje a zabalte vždy do 2 plátků parmské šunky. Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25–30 minut, aby bylo maso propečené. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu.

2 Připravte omáčku. V rendlíčku nechte na mírném ohni trochu rozehřát brynzu (míchejte), pak vlijte mléko a na mírném až středním ohni prohřívejte za stálého šlehání až k mírnému varu, aby se brynza rozpustila. Potom vmíchejte parmazán a za mírného varu šlehejte, aby se rozpustil. Vsypte oregano, petrželku, sůl, pepř a česnekový prášek podle chuti a na mírném ohni zvolna krátce povařte za stálého míchání.

3 Scezené těstoviny promíchejte s omáčkou a trochou bazalky a nechte chvilku stát. Podávejte s upečenými kuřecími řízky (nechte je chvíli odpočinout a pak nakrájejte na široké plátky – výpek a šťávu, kterou pustí, vmíchejte do sýrové omáč- ky), podle chuti posypte dalšími bylinkami.

NĚCO NAVÍC 
Chcete-li mít omáčku jemnější, použijte místo brynzy sýr cottage nebo smetanový krémový sýr. V případě cottage nejprve promixujte oba sýry s mlékem. A pak je prohřejte, ochuťte a krátce povařte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Panýr se špenátem

Pečené naříznuté brambory, bylinkové máslo a tvarohovo-cottagový dip

Placičky s cottagem, hráškem a šunkou

Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou

Quiche s bylinkami a kozím sýrem

Kuskus s haloumi a ztraceným vejcem

REKLAMA

Přidat komentář