0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

3.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3741 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 266 g
Tuky 228 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se smetanovou omáčkou dobře ladí jemnější drůbeží maso (kuře, ale i krůta, využít můžete i povařené slepičí maso). Citron všechno báječně spojí!

Suroviny

Na těstoviny
těstoviny 500 g
ideálně čerstvé
máslo 70 g
česnek 1 stroužek
nakrájený
smetana 250 ml
strouhaný
sůl
pepř
Na knedlíčky
300 g
mleté důbeží maso
vejce 1 ks
strouhanka
na zahuštění
petrželka
sekaná, zelená
sůl
pepř
citronová kůra
z 1 citrónu
vývar kuřecí
na uvaření knedlíčků
1.  Suroviny na knedlíčky důkladně prohněťte (citronové kůry použijte zhruba lžičku), vytvarujte kuličky a povařte je v mírně vroucím vývaru; stačí osm až deset minut. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

2.  Mezitím podle návodu na obalu uvařte těstoviny al dente. Ve velkém kastrolu rozehřejte máslo a osmahněte na něm česnek. Až začne hnědnout, vyjměte jej. Do másla vlijte většinu smetany, zbylou citronovou kůru, osolte, opepřete a dvě až tři minuty prohřejte.

3.  Promíchejte s těstovinami, parmazánem a knedlíčky. Dvě tři minuty je spolu prohřívejte, případně zvláčněte zbylou smetanou.

Jak na citron 
Aby omáčka neměla nahořklou chuť, je nutné citron velmi pečlivě omýt od postřikových látek; jděte na to s kartáčkem a horkou vodou. Strouhejte vždy jen žlutou část, bílá část slupky je přirozeně nahořklá.

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč