0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

3.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3741 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 266 g
Tuky 228 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se smetanovou omáčkou dobře ladí jemnější drůbeží maso (kuře, ale i krůta, využít můžete i povařené slepičí maso). Citron všechno báječně spojí!

Suroviny

Na těstoviny
těstoviny 500 g
ideálně čerstvé
máslo 70 g
česnek 1 stroužek
nakrájený
smetana 250 ml
parmazán 150 g
strouhaný
sůl
pepř
Na knedlíčky
300 g
mleté důbeží maso
vejce 1 ks
strouhanka
na zahuštění
petrželka
sekaná, zelená
sůl
pepř
citronová kůra
z 1 citrónu
vývar kuřecí
na uvaření knedlíčků
1.  Suroviny na knedlíčky důkladně prohněťte (citronové kůry použijte zhruba lžičku), vytvarujte kuličky a povařte je v mírně vroucím vývaru; stačí osm až deset minut. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

2.  Mezitím podle návodu na obalu uvařte těstoviny al dente. Ve velkém kastrolu rozehřejte máslo a osmahněte na něm česnek. Až začne hnědnout, vyjměte jej. Do másla vlijte většinu smetany, zbylou citronovou kůru, osolte, opepřete a dvě až tři minuty prohřejte.

3.  Promíchejte s těstovinami, parmazánem a knedlíčky. Dvě tři minuty je spolu prohřívejte, případně zvláčněte zbylou smetanou.

Jak na citron 
Aby omáčka neměla nahořklou chuť, je nutné citron velmi pečlivě omýt od postřikových látek; jděte na to s kartáčkem a horkou vodou. Strouhejte vždy jen žlutou část, bílá část slupky je přirozeně nahořklá.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit