Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

3.9/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3741 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 266 g
Tuky 228 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se smetanovou omáčkou dobře ladí jemnější drůbeží maso (kuře, ale i krůta, využít můžete i povařené slepičí maso). Citron všechno báječně spojí!

Suroviny

Na těstoviny
těstoviny 500 g
ideálně čerstvé
česnek 1 stroužek
nakrájený
smetana 250 ml
strouhaný
sůl
pepř
Na knedlíčky
300 g
mleté důbeží maso
vejce 1 ks
strouhanka
na zahuštění
petrželka
sekaná, zelená
sůl
pepř
z 1 citrónu
vývar kuřecí
na uvaření knedlíčků

Postup

1
Suroviny na knedlíčky důkladně prohněťte (citronové kůry použijte zhruba lžičku), vytvarujte kuličky a povařte je v mírně vroucím vývaru; stačí osm až deset minut. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

2
Mezitím podle návodu na obalu uvařte těstoviny al dente. Ve velkém kastrolu rozehřejte máslo a osmahněte na něm česnek. Až začne hnědnout, vyjměte jej. Do másla vlijte většinu smetany, zbylou citronovou kůru, osolte, opepřete a dvě až tři minuty prohřejte.

3
Promíchejte s těstovinami, parmazánem a knedlíčky. Dvě tři minuty je spolu prohřívejte, případně zvláčněte zbylou smetanou.

Jak na citron
Aby omáčka neměla nahořklou chuť, je nutné citron velmi pečlivě omýt od postřikových látek; jděte na to s kartáčkem a horkou vodou. Strouhejte vždy jen žlutou část, bílá část slupky je přirozeně nahořklá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Apetit magazín