Těstoviny s fazolemi

Těstoviny s fazolemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4309 kcal
Bílkoviny 270 g
Cukr 483 g
Tuky 138 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zápékaná variace na chilli con carne vyžaduje jen minimum vaší přítomnosti u sporáku. A to se počítá!

Suroviny

olej 2 PL
cibule 1 ks
celer 2
hovězí maso mleté 350 g
chilli sušené 2 ČL
rajčata 400 g
konzervovaná, krájená
rajčatový protlak 1 PL
fazole strakaté (pinto) 400 g
z konzervy
vývar hovězí 300 ml
těstoviny 300 g
celozrnné
sůl
pepř
Na zapečení
jogurt bílý 250 ml
vejce 2 ks
prošlehaná
sýr 50 g
nastrouhaný
česnek 1 stroužek

1Na rozpáleném oleji doměkka osmahněte pokrájenou cibuli a celer; osolte a opepřete. Vyjměte zeleninu a dejte stranou. Na pánvi teď dohněda osmažte maso. Občas promíchejte.

2K masu vraťte cibuli a celer, přidejte chilli, rajčata, rajský protlak, fazole a vývar. Přiveďte k varu a zakryté duste zhruba čtvrt hodiny.

3Rozpalte troubu na 200 °C. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je, promíchejte s masem a přesuňte do zapékací formy. Smíchejte jogurt, vajíčka, sýr (nejlépe oravu či kaškaval) a česnek, osolte a opepřete. Vzniklou směsí zalijte těstoviny a pečte dvacet až pětadvacet minut, aby povrch lehce zhnědl. Po vyjmutí z trouby nechte chvilku vychladnout.

4Podávejte se lžící kysané smetany.

Zdravá volba
Kombinace mletého hovězího masa a červených fazolí vás zásobí velkým množstvím železa, vitaminu B a vlákniny.

Jste vegetariáni nebo jíte maso jen občas? Když v jednom jídle spojíte fazole a rýži (nebo jinou obilninu), dostanete do těla zhruba tolik bílkovin, kolik obsahuje porce masa!

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit