Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s hráškem a mascarpone
Těstoviny s hráškem a mascarpone
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s hráškem a mascarpone

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3709 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 376 g
Tuky 174 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, pozor, vyhlašujeme válku těstovinám se sýrem a kečupem a hodláme je vyhnat z dětských jídelníčků. Nasazujeme zbraň nejtěžšího kalibru – roztomilé mašličky v krémové omáčce z mascarpone, s libovou šunkou a sladkým hráškem! Suroviny na přípravu těchto těstovin máte určitě doma a hotové jsou cobydup. 

Související recepty

Suroviny

farfalle 450 g
nebo jiné krátké těstoviny
nakrájená najemno
šunka 200 g
kvalitní libová, v celku, nakrájená na kostičky
česnek 2 stroužky
prolisované
mražený hrášek 230 g
strouhaný
najemno nastrouhaná
petrželka
hladkolistá, nebo bazalka, na ozdobení

Postup

1

Dejte vařit těstoviny. Před koncem varu rozehřejte na velké pánvi, kam se vejdou později i těstoviny, máslo a opečte na něm cibuli dosklovita. Pak přidejte šunku a nakonec česnek, opékejte zhruba 5 minut. Vmíchejte mascarpone.

2

Zatímco se mascarpone na pánvi rozpouští, slijte těstoviny (pár lžic vody uchovejte) a přidejte je do pánve. Přihoďte hrášek, smetanu, a pokud je to třeba, zřeďte omáčku troškou vody z těstovin. Vsypte parmazán (část si nechte na posypání) a trochu nastrouhané citronové kůry. Podávejte ozdobené čerstvými lístky petrželky nebo bazalky.

NĚCO NAVÍC
Místo mascarpone zkuste mix krémového sýra a zakysané smetany. Dětem, které vždy vyžadují červenou omáčku, přimíchejte do směsi sýra a smetany 3 lžíce kvalitního protlaku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...