Pozor, pozor, vyhlašujeme válku těstovinám se sýrem a kečupem a hodláme je vyhnat z dětských jídelníčků. Nasazujeme zbraň nejtěžšího kalibru – roztomilé mašličky v krémové omáčce z mascarpone, s libovou šunkou a sladkým hráškem! Suroviny na přípravu těchto těstovin máte určitě doma a hotové jsou cobydup.
Suroviny
Postup
Dejte vařit těstoviny. Před koncem varu rozehřejte na velké pánvi, kam se vejdou později i těstoviny, máslo a opečte na něm cibuli dosklovita. Pak přidejte šunku a nakonec česnek, opékejte zhruba 5 minut. Vmíchejte mascarpone.
Zatímco se mascarpone na pánvi rozpouští, slijte těstoviny (pár lžic vody uchovejte) a přidejte je do pánve. Přihoďte hrášek, smetanu, a pokud je to třeba, zřeďte omáčku troškou vody z těstovin. Vsypte parmazán (část si nechte na posypání) a trochu nastrouhané citronové kůry. Podávejte ozdobené čerstvými lístky petrželky nebo bazalky.
NĚCO NAVÍC
Místo mascarpone zkuste mix krémového sýra a zakysané smetany. Dětem, které vždy vyžadují červenou omáčku, přimíchejte do směsi sýra a smetany 3 lžíce kvalitního protlaku.