Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s pancettou a radicchiem

Těstoviny s pancettou a radicchiem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3214 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 222 g
Tuky 198 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přesvědčte se, že italská kuchyně není jen o bazalce a rajčatech!

Související recepty

Suroviny

těstoviny 400 g
např. rigatoni, penne rigate, fusilli
olivový olej 1 PL
1
radicchia
nakrájená na kostičky
jarní cibulka 2 ks
sůl mořská
k podávání
pepř

Postup

1

1 Dejte vařit těstoviny. Očistěte radicchio a pokrájejte ho na nudličky, propláchněte a nechte okapat. V pánvi na oleji opékejte pancettu, až zprůhlední, přidejte pokrájenou cibulku, radicchio a míchejte ještě asi jednu až dvě minuty.

2 Osolte, opepřete a zastříkněte vínem. Když se víno téměř odpaří, vsypte uvařené a scezené těstoviny a dobře promíchejte. Podávejte se strouhaným parmazánem.

NĚCO NAVÍC: Místo červeného vína můžete použít bílé, a když se odpaří, přidat 100ml smetany ke šlehání a rozpustit v ní na mírném ohni 200g strouhaného sýra s modrou plísní.

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...