Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s pancettou a radicchiem

Těstoviny s pancettou a radicchiem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3214 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 222 g
Tuky 198 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přesvědčte se, že italská kuchyně není jen o bazalce a rajčatech!

Suroviny

těstoviny 400 g
např. rigatoni, penne rigate, fusilli
olivový olej 1 PL
1
radicchia
nakrájená na kostičky
jarní cibulka 2 ks
sůl mořská
k podávání
pepř

Postup

1

1 Dejte vařit těstoviny. Očistěte radicchio a pokrájejte ho na nudličky, propláchněte a nechte okapat. V pánvi na oleji opékejte pancettu, až zprůhlední, přidejte pokrájenou cibulku, radicchio a míchejte ještě asi jednu až dvě minuty.

2 Osolte, opepřete a zastříkněte vínem. Když se víno téměř odpaří, vsypte uvařené a scezené těstoviny a dobře promíchejte. Podávejte se strouhaným parmazánem.

NĚCO NAVÍC: Místo červeného vína můžete použít bílé, a když se odpaří, přidat 100ml smetany ke šlehání a rozpustit v ní na mírném ohni 200g strouhaného sýra s modrou plísní.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč