Těstoviny s rajčatovou omáčkou a opečenou klobáskou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a opečenou klobáskou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3295 kcal
Bílkoviny 146 g
Cukr 273 g
Tuky 172 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete rodinu opravdu potěšit, uvařte k obědu či večeři těstoviny Adriana s rajčatovou omáčkou a masovými kuličkami! Neexistuje snad jídlo, které by na tvářích dětí i dospělých vykouzlilo spokojenější úsměv... 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 60 ml
+ 1 lžíce navíc na opečení kolbásek
cibule 1 ks
menší, nadrobno
česnek 3 stroužek
na tenké plátky
konzervovaná rajčata loupaná 3 ks
celá, konzerva 400 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
oregano
na dochucení
bazalka 2 snítka
navíc na ozdobení
těstoviny 500 g
Adriana Funghetto
klobása vinná 300 g
nebo čerstvé (tepelně neopracované) klobásky, zbavené střívka
strouhanka
podle potřeby
parmazán
strouhaný / hobliny, k podávání

1 Ve větším hrnci na střední teplotu zahřejeme olej, přidáme cibuli a restujeme asi 5 minut doměkka. Přisypeme česnek a vaříme další minutu, dokud se česnek nerozvoní. Přilijeme rajčata a pomocí vařečky je rozmačkáme na menší kousky. Přilijeme 400 ml vody, dochutíme oreganem, solí a pepřem a vhodíme bazalku. Omáčku přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a vaříme asi 20 minut, dokud nezhoustne a její objem se lehce nezredukuje. Vyndáme snítky bazalky.

2 Zatímco se omáčka vaří, hmotu z klobásek v případě potřeby smícháme s trochou strouhanky a vytvarujeme malé kuličky. V pánvi zahřejeme lžíci oleje, vložíme kuličky z klobásek a za častého promíchání opékáme 4—5 minut, dokřupava a dozlatohněda. Vyjmeme z rendlíku a odložíme.

3 Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, vratíme do hrnce a vmícháme omáčku. Rozdělíme těstoviny a kuličky na talíře a ozdobíme parmazánem a bazalkou a ihned podáváme.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít klobásku podle své chuti, pokud není možné udělat z ní kuličky, nakrájejte ji na kolečka a ty opečte na pánvi.

Apetit magazín

  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit