0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a opečenou klobáskou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a opečenou klobáskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a opečenou klobáskou

2.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3464 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 300 g
Tuky 172 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete rodinu opravdu potěšit, uvařte k obědu či večeři těstoviny Adriana s rajčatovou omáčkou a masovými kuličkami! Neexistuje snad jídlo, které by na tvářích dětí i dospělých vykouzlilo spokojenější úsměv... 

Suroviny

olivový olej 60 ml
+ 1 lžíce navíc na opečení kolbásek
cibule 1 ks
menší, nadrobno
česnek 3 stroužek
na tenké plátky
konzervovaná rajčata loupaná 3 konzervy
celá, konzerva 400 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
oregano
na dochucení
bazalka 2 snítky
+ na ozdobení
těstoviny 500 g
Adriana Funghetto
nebo čerstvé (tepelně neopracované) klobásky, zbavené střívka
strouhanka
podle potřeby
strouhaný nebo hobliny, k podávání

1 Ve větším hrnci na střední teplotu zahřejeme olej, přidáme cibuli a restujeme asi 5 minut doměkka. Přisypeme česnek a vaříme další minutu, dokud se česnek nerozvoní. Přilijeme rajčata a pomocí vařečky je rozmačkáme na menší kousky. Přilijeme 400 ml vody, dochutíme oreganem, solí a pepřem a vhodíme bazalku. Omáčku přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a vaříme asi 20 minut, dokud nezhoustne a její objem se lehce nezredukuje. Vyndáme snítky bazalky.

2 Zatímco se omáčka vaří, hmotu z klobásek v případě potřeby smícháme s trochou strouhanky a vytvarujeme malé kuličky. V pánvi zahřejeme lžíci oleje, vložíme kuličky z klobásek a za častého promíchání opékáme 4—5 minut, dokřupava a dozlatohněda. Vyjmeme z rendlíku a odložíme.

3 Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, vratíme do hrnce a vmícháme omáčku. Rozdělíme těstoviny a kuličky na talíře a ozdobíme parmazánem a bazalkou a ihned podáváme.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít klobásku podle své chuti, pokud není možné udělat z ní kuličky, nakrájejte ji na kolečka a ty opečte na pánvi.

Apetit magazín

Kvíz: Na jaké úrovni zvládnete uvařit italská jídla?
  • Tipy a triky

Kvíz: Na jaké úrovni zvládnete uvařit italská jídla?

Itálie je gastronomickým rájem – těstoviny, víno, pizza, gelato, káva, plody moře, sicilské pomeranče, parmská šunka… Na co si vzpomenete, to tam mají a ve vynikající kvalitě. My se v článku zaměříme na italské sýry a pod ním najdete kvíz,...
AD
Jak vypadá vaše vysněná kuchyň?

Jak vypadá vaše vysněná kuchyň?

Konečně přišla ta chvíle a vy jste ve fázi plánování místnosti, kde to ve většině domácností nejvíc žije? Toužíte po takové kuchyni, kde budete mít vše po ruce a vaření pak půjde pěkně od ruky? Nechcete za pár týdnů nebo měsíců vybírat...
5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč