Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem

Chcete sebe a své nejbližší rozmazlit skvělým obědem či večeří? Připravte jim jejich oblíbené špagety značky Adriana se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem. Sklidíte ovace!

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 500 g těstovin Adriana Spaghetti
    • 200–300 g mraženého hrášku, prolitého horkou vodou a okapaného
    • 4 plátky pancetty nebo slaniny, nakrájené na kostičky
    • 250 ml smetany
    • mořská sůl
    • 1–2 snítky tymiánu, lístky odrhnuté + navíc na posypání
    • 125 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostičky
    • 80 g parmazánu, nastrouhaného
    • čerstvě mletý nebo drcený pepř

Příprava jídla

1 Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Minutu před plánovaným koncem vaření těstovin přisypeme hrášek, zesílíme oheň a minutu vaříme. Scedíme a vratíme do hrnce.

2 Slaninu opražíme na pánvi dokřupava.

3 Smetanu osolíme a za stálého míchání vaříme 4–5 minut, až se tekutina asi o třetinu odpaří a zhoustne. Vsypeme tymián a vypneme.

4 V ještě stále horké smetaně rozmícháme vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Smícháme se špagetami a polovinou parmazánu, rozdělíme na talíře, posypeme pancettou, zbylým parmazánem, pepřem a tymiánem a ihned podáváme.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s domácím bylinkovým pestem

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a opečenou klobáskou

Italský těstovinový salát

REKLAMA

Přidat komentář