0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny se sýrem

Těstoviny se sýrem

2.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 776 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 91 g
Tuky 35 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jistě máte ve své sbírce receptů hned několik vydařených exemplářů zapékaných těstovin. Tyhle jsou ale zaručeně jiné – připravíte je totiž z nepředvařených těstovin. Před odchodem do práce přichystáte jídlo jen do konce bodu 1 – o zbytek se už postarají děti. Pokud jim chcete usnadnit manipulaci s horkým jídlem, rozdělte ho do dvou zapékacích misek.

Suroviny

mléko 250 ml
ne odtučněné
zakysaná smetana 100 ml
hořčice plnotučná 2 ČL
citronová štáva 1 PL
sůl 0.5 ČL
200 g
tvrdý sýr madeland lze nahradit burlanderem
makarony 100 g
lze nahradit kolínky
máslo 1 PL
na vymazání

1.  V šejkru nebo zavírací lahvi smíchejte mléko, smetanu, hořčici, citronovou šťávu a sůl. Sýr nastrouhejte, odeberte přibližně čtvrtinu a zbytek smíchejte se suchými těstovinami. Zapékací nádobu zhruba o průměru 22–25 cm vymažte máslem a přesypte do ní směs těstovin a sýra. V této fázi všechno zakryjte a odložte do lednice.
2.  Troubu nastavte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů, ale nepředehřívejte. Ochucené mléko znovu promíchejte a nalijte na těstoviny. Posypte zbývajícím sýrem, přiklopte a pečte zhruba hodinu. Upozorněte děti, aby těstoviny po vyjmutí z trouby nechaly ještě pět minut zakryté odpočívat.

OPRAVDU SE NEPŘEDVAŘUJÍ!
Množství tekutin v receptu stačí na to, aby těstoviny během pobytu v troubě krásně změkly. Nezapomeňte ovšem přiklopit zapékací misku poklicí nebo víkem, jinak se jídlo příliš vysuší a těstoviny nezměknou. Nebojte se výrazné palčivosti ochuceného mléka – upečením se výrazně zjemní!

Komentáře

Anonym

Že ano... Recept jsem sice ještě nezkoušela, ale taky mi to přijde málo. Běžně si ve dvou vaříme cca. 200g. Mám dotaz k tomu sýru. Ty, co tu píšou neznám. Hodil by se čedar?

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit