Těstoviny se sýrem

Těstoviny se sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.2 ()
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 776 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 91 g
Tuky 35 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jistě máte ve své sbírce receptů hned několik vydařených exemplářů zapékaných těstovin. Tyhle jsou ale zaručeně jiné – připravíte je totiž z nepředvařených těstovin. Před odchodem do práce přichystáte jídlo jen do konce bodu 1 – o zbytek se už postarají děti. Pokud jim chcete usnadnit manipulaci s horkým jídlem, rozdělte ho do dvou zapékacích misek.

Suroviny

mléko 250 ml
ne odtučněné
zakysaná smetana 100 ml
hořčice plnotučná 2 ČL
citronová štáva 1 PL
sůl 0.5 ČL
200 g
tvrdý sýr madeland lze nahradit burlanderem
makarony 100 g
lze nahradit kolínky
máslo 1 PL
na vymazání

1.  V šejkru nebo zavírací lahvi smíchejte mléko, smetanu, hořčici, citronovou šťávu a sůl. Sýr nastrouhejte, odeberte přibližně čtvrtinu a zbytek smíchejte se suchými těstovinami. Zapékací nádobu zhruba o průměru 22–25 cm vymažte máslem a přesypte do ní směs těstovin a sýra. V této fázi všechno zakryjte a odložte do lednice.
2.  Troubu nastavte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů, ale nepředehřívejte. Ochucené mléko znovu promíchejte a nalijte na těstoviny. Posypte zbývajícím sýrem, přiklopte a pečte zhruba hodinu. Upozorněte děti, aby těstoviny po vyjmutí z trouby nechaly ještě pět minut zakryté odpočívat.

OPRAVDU SE NEPŘEDVAŘUJÍ!
Množství tekutin v receptu stačí na to, aby těstoviny během pobytu v troubě krásně změkly. Nezapomeňte ovšem přiklopit zapékací misku poklicí nebo víkem, jinak se jídlo příliš vysuší a těstoviny nezměknou. Nebojte se výrazné palčivosti ochuceného mléka – upečením se výrazně zjemní!

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit