Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny se sýrem

Těstoviny se sýrem

1.9/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 776 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 91 g
Tuky 35 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jistě máte ve své sbírce receptů hned několik vydařených exemplářů zapékaných těstovin. Tyhle jsou ale zaručeně jiné – připravíte je totiž z nepředvařených těstovin. Před odchodem do práce přichystáte jídlo jen do konce bodu 1 – o zbytek se už postarají děti. Pokud jim chcete usnadnit manipulaci s horkým jídlem, rozdělte ho do dvou zapékacích misek.

Související recepty

Suroviny

mléko 250 ml
ne odtučněné
hořčice plnotučná 2 ČL
sůl ½ ČL
200 g
tvrdý sýr madeland lze nahradit burlanderem
makarony 100 g
lze nahradit kolínky
na vymazání

Postup

1

V šejkru nebo zavírací lahvi smíchejte mléko, smetanu, hořčici, citronovou šťávu a sůl. Sýr nastrouhejte, odeberte přibližně čtvrtinu a zbytek smíchejte se suchými těstovinami. Zapékací nádobu zhruba o průměru 22-25cm vymažte máslem a přesypte do ní směs těstovin a sýra. V této fázi všechno zakryjte a odložte do lednice.

2
Troubu nastavte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů, ale nepředehřívejte. Ochucené mléko znovu promíchejte a nalijte na těstoviny. Posypte zbývajícím sýrem, přiklopte a pečte zhruba hodinu. Upozorněte děti, aby těstoviny po vyjmutí z trouby nechaly ještě pět minut zakryté odpočívat.

OPRAVDU SE NEPŘEDVAŘUJÍ!
Množství tekutin v receptu stačí na to, aby těstoviny během pobytu v troubě krásně změkly. Nezapomeňte ovšem přiklopit zapékací misku poklicí nebo víkem, jinak se jídlo příliš vysuší a těstoviny nezměknou. Nebojte se výrazné palčivosti ochuceného mléka - upečením se výrazně zjemní!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

21.02.2008 08:35
Není 100g těstovin dost málo pro dvě osoby?
08.01.2010 22:23
Že ano... Recept jsem sice ještě nezkoušela, ale taky mi to přijde málo. Běžně si ve dvou vaříme cca. 200g. Mám dotaz k tomu sýru. Ty, co tu píšou neznám. Hodil by se čedar?
14.09.2007 08:48
Recept se nachází v č.3/07, str.27

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...