Jistě máte ve své sbírce receptů hned několik vydařených exemplářů zapékaných těstovin. Tyhle jsou ale zaručeně jiné – připravíte je totiž z nepředvařených těstovin. Před odchodem do práce přichystáte jídlo jen do konce bodu 1 – o zbytek se už postarají děti. Pokud jim chcete usnadnit manipulaci s horkým jídlem, rozdělte ho do dvou zapékacích misek.
Suroviny
1. V šejkru nebo zavírací lahvi smíchejte mléko, smetanu, hořčici, citronovou šťávu a sůl. Sýr nastrouhejte, odeberte přibližně čtvrtinu a zbytek smíchejte se suchými těstovinami. Zapékací nádobu zhruba o průměru 22–25 cm vymažte máslem a přesypte do ní směs těstovin a sýra. V této fázi všechno zakryjte a odložte do lednice.
2. Troubu nastavte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů, ale nepředehřívejte. Ochucené mléko znovu promíchejte a nalijte na těstoviny. Posypte zbývajícím sýrem, přiklopte a pečte zhruba hodinu. Upozorněte děti, aby těstoviny po vyjmutí z trouby nechaly ještě pět minut zakryté odpočívat.
OPRAVDU SE NEPŘEDVAŘUJÍ!
Množství tekutin v receptu stačí na to, aby těstoviny během pobytu v troubě krásně změkly. Nezapomeňte ovšem přiklopit zapékací misku poklicí nebo víkem, jinak se jídlo příliš vysuší a těstoviny nezměknou. Nebojte se výrazné palčivosti ochuceného mléka – upečením se výrazně zjemní!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dětské hody: 5 receptů pro nejmenší strávníky(5 receptů)
Komentáře
Anonym
14.09.2007 08:48
Apetit 3/07
Anonym
21.02.2008 08:35
množství
Anonym
08.01.2010 22:23
RE: množství