Maso zvolna pečené v rajčatové šťávě a víně je typické pro jižní Francii, respektive pro malé město Sète nedaleko Marseille. Na jihu najdete skvělého italského nebo Itálií inspirovaného jídla spoustu, a to díky italským námořníkům, kteří touhle oblastí propluli, nebo tady dokonce navždy zakotvili.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Plátky masa rozklepejte tak, aby byly co nejtenčí.
Klobásky vymáčkněte ze střívek do misky, vmíchejte petržel, česnek, piniová jádra a rozinky. Na užší stranu každého plátku masa dejte část klobáskové směsi, zarolujte a spíchněte párátkem. Pokud ještě nějaká směs zbyla, vytvarujte z ní koule.
Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olej a opečte na něm válečky masa ze všech stran, vyjměte je a opečte koule ze zbylé náplně. Vyjměte je a dejte stranou k opečenému masu.
Ztlumte plamen, vsypte cibuli a opékejte ji, aby změkla a začala zlátnout (v případě potřeby přidejte trochu oleje). Vmíchejte semínka fenyklu, chilli a ještě 2 minuty opékejte. Pak přidejte víno a rajčata. Zamíchejte, osolte, do hrnce vložte masové závitky i koule a vše přiveďte k varu, ztlumte plamen, přiklopte poklicí, dejte do trouby a pečte 2 a 1/2 hodiny, nebo dokud nebude maso měkké.
Když je maso skoro hotové, uvařte těstoviny podle návodu na obalu a podávejte s masem, parmazánem a sklenkou červeného vína, které jste použili do vaření.
NĚCO NAVÍC
Do původního receptu patří čerstvá chilli paprička Espelette, pokud ji nemáte, použijte chilli vločky nebo jinou chilli papričku podle chuti a možností.