Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny ze Sète (Macaronade sétoise)
Těstoviny ze Sète (Macaronade sétoise)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny ze Sète (Macaronade sétoise)

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4744 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 374 g
Tuky 222 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso zvolna pečené v rajčatové šťávě a víně je typické pro jižní Francii, respektive pro malé město Sète nedaleko Marseille. Na jihu najdete skvělého italského nebo Itálií inspirovaného jídla spoustu, a to díky italským námořníkům, kteří touhle oblastí propluli, nebo tady dokonce navždy zakotvili.

Související recepty

Suroviny

hovězí maso 4 plátky
hovězí roštěná nebo podplačí (dohromady cca 600 g)
vepřová
petrželka 4 PL
nasekané
česnek 2 stroužky
drcené
piniové oříšky 1 PL
lze vynechat
proláchnuté (nemusí být)
olivový olej 2 PL
nebo víc podle potřeby
nakrájené nadrobno
fenyklová semínka 1 PL
chilli sušené ¼ ČL
nebo podle chuti (viz Něco navíc)
a další k podávání
sůl
kolínka 400 g
strouhaný, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Plátky masa rozklepejte tak, aby byly co nejtenčí.

2

Klobásky vymáčkněte ze střívek do misky, vmíchejte petržel, česnek, piniová jádra a rozinky. Na užší stranu každého plátku masa dejte část klobáskové směsi, zarolujte a spíchněte párátkem. Pokud ještě nějaká směs zbyla, vytvarujte z ní koule.

3

Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olej a opečte na něm válečky masa ze všech stran, vyjměte je a opečte koule ze zbylé náplně. Vyjměte je a dejte stranou k opečenému masu.

4

Ztlumte plamen, vsypte cibuli a opékejte ji, aby změkla a začala zlátnout (v případě potřeby přidejte trochu oleje). Vmíchejte semínka fenyklu, chilli a ještě 2 minuty opékejte. Pak přidejte víno a rajčata. Zamíchejte, osolte, do hrnce vložte masové závitky i koule a vše přiveďte k varu, ztlumte plamen, přiklopte poklicí, dejte do trouby a pečte 2 a 1/2 hodiny, nebo dokud nebude maso měkké.

5

Když je maso skoro hotové, uvařte těstoviny podle návodu na obalu a podávejte s masem, parmazánem a sklenkou červeného vína, které jste použili do vaření.

NĚCO NAVÍC
Do původního receptu patří čerstvá chilli paprička Espelette, pokud ji nemáte, použijte chilli vločky nebo jinou chilli papričku podle chuti a možností.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín