Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny ze Sète (Macaronade sétoise)

Maso zvolna pečené v rajčatové šťávě a víně je typické pro jižní Francii, respektive pro malé město Sète nedaleko Marseille. Na jihu najdete skvělého italského nebo Itálií inspirovaného jídla spoustu, a to díky italským námořníkům, kteří touhle oblastí propluli, nebo tady dokonce navždy zakotvili.

Vydání: 2020/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3H
Vaření 3:00
Těstoviny Francouzská

Ingredience

    • 4 plátky hovězí roštěné nebo podplečí (dohromady cca 600 g)
    • 4 čerstvé vepřové klobásky
    • 4 lžíce nasekané hladkolisté petržele
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce piniových jader (nemusí být)
    • 1 lžíce rozinek, propláchnutých (nemusí být)
    • 2 lžíce olivového oleje nebo víc podle potřeby
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 1 lžička semínek fenyklu
    • 1/4 lžičky chilli vloček nebo podle chuti (viz Něco navíc)
    • 100 ml červeného vína + další k podávání
    • 2x 400g konzerva drcených rajčat
    • sůl
    • 400 g kolínek
    • strouhaný parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Plátky masa rozklepejte tak, aby byly co nejtenčí.

2 Klobásky vymáčkněte ze střívek do misky, vmíchejte petržel, česnek, piniová jádra a rozinky. Na užší stranu každého plátku masa dejte část klobáskové směsi, zarolujte a spíchněte párátkem. Pokud ještě nějaká směs zbyla, vytvarujte z ní koule.

3 Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olej a opečte na něm válečky masa ze všech stran, vyjměte je a opečte koule ze zbylé náplně. Vyjměte je a dejte stranou k opečenému masu.

4 Ztlumte plamen, vsypte cibuli a opékejte ji, aby změkla a začala zlátnout (v případě potřeby přidejte trochu oleje). Vmíchejte semínka fenyklu, chilli a ještě 2 minuty opékejte. Pak přidejte víno a rajčata. Zamíchejte, osolte, do hrnce vložte masové závitky i koule a vše přiveďte k varu, ztlumte plamen, přiklopte poklicí, dejte do trouby a pečte 2 a 1/2 hodiny, nebo dokud nebude maso měkké.

Když je maso skoro hotové, uvařte těstoviny podle návodu na obalu a podávejte s masem, parmazánem a sklenkou červeného vína, které jste použili do vaření.

NĚCO NAVÍC
Do původního receptu patří čerstvá chilli paprička Espelette, pokud ji nemáte, použijte chilli vločky nebo jinou chilli papričku podle chuti a možností.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatový tarte Tatin

Granita s jablky a calvadosem

Zapečený sýrový chléb (Croûte savoyarde)

Kuře a zeleninový kuskus

Rýžový pudink (Teurgoule)

Přidat komentář