0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny ze Sète (Macaronade sétoise)

Těstoviny ze Sète (Macaronade sétoise)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny ze Sète (Macaronade sétoise)

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4744 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 374 g
Tuky 222 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso zvolna pečené v rajčatové šťávě a víně je typické pro jižní Francii, respektive pro malé město Sète nedaleko Marseille. Na jihu najdete skvělého italského nebo Itálií inspirovaného jídla spoustu, a to díky italským námořníkům, kteří touhle oblastí propluli, nebo tady dokonce navždy zakotvili.

Suroviny

hovězí maso 4 plátky
hovězí roštěná nebo podplačí (dohromady cca 600 g)
vepřová
petrželka 4 PL
nasekané
česnek 2 stroužky
drcené
piniové oříšky 1 PL
lze vynechat
rozinky 1 PL
proláchnuté (nemusí být)
olivový olej 2 PL
nebo víc podle potřeby
cibule 2 ks
nakrájené nadrobno
fenyklová semínka 1 PL
chilli sušené ¼ ČL
nebo podle chuti (viz Něco navíc)
a další k podávání
konzervovaná rajčata krájená 800 g
sůl
kolínka 400 g
strouhaný, k podávání

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Plátky masa rozklepejte tak, aby byly co nejtenčí.

2 Klobásky vymáčkněte ze střívek do misky, vmíchejte petržel, česnek, piniová jádra a rozinky. Na užší stranu každého plátku masa dejte část klobáskové směsi, zarolujte a spíchněte párátkem. Pokud ještě nějaká směs zbyla, vytvarujte z ní koule.

3 Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olej a opečte na něm válečky masa ze všech stran, vyjměte je a opečte koule ze zbylé náplně. Vyjměte je a dejte stranou k opečenému masu.

4 Ztlumte plamen, vsypte cibuli a opékejte ji, aby změkla a začala zlátnout (v případě potřeby přidejte trochu oleje). Vmíchejte semínka fenyklu, chilli a ještě 2 minuty opékejte. Pak přidejte víno a rajčata. Zamíchejte, osolte, do hrnce vložte masové závitky i koule a vše přiveďte k varu, ztlumte plamen, přiklopte poklicí, dejte do trouby a pečte 2 a 1/2 hodiny, nebo dokud nebude maso měkké.

Když je maso skoro hotové, uvařte těstoviny podle návodu na obalu a podávejte s masem, parmazánem a sklenkou červeného vína, které jste použili do vaření.

NĚCO NAVÍC
Do původního receptu patří čerstvá chilli paprička Espelette, pokud ji nemáte, použijte chilli vločky nebo jinou chilli papričku podle chuti a možností.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč