Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4398 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 303 g
Tuky 294 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nelze nepodlehnout...

Suroviny

káva 300 ml
silná, scezená
amaretto 170 ml
mascarpone 500 g
možno nahradit jemným tvarohem
mléko 750 ml
1 bal
vanilkový puding svařit s mlékem na krém
piškoty 250 g
tmavá čokoláda 100 g
mandle 50 g
pražené
DEN PŘEDEM
1. smíchejte kávu a likér V míse prošlehejte mascarpone a vanilkový krém.

2. třetinu piškotů namočte v kávě s likérem. Vyložte jimi dno větší formy, zakapejte kávovou směsí, přidejte třetinu čokolády a krému. Stejně postupujte u zbylých dvou třetin surovin. Dejte vychladit.

PŘED PODÁVÁNÍM
3. ozdobte zbylou čokoládou a mandlemi – a neste na stůl.

Další recept na tiramisu naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Komentáře

Anonym

S Apetitem jsem podnikla svůj první a druhý pokus o tuhle italskou dobrůtku. Nakoupila jsem amaretto, mascarpone...a když jsem viděla výsledek, zděsila jsem se! Tiramisu bylo strašně rozmočené, dole se mi vytvořilo úplné jezírko z kávy a druhý den bylo prakticky nepoživatelné. Příště jsem zkoušela recept z www.labužník.cz- mnohem méně kávy a amaretta a místo pudinkového krému krém ze žloutků a všechno bylo přesně tak, jak má být.

Anonym

pri tiramisu velmi zalezi na piskotach, ktore sa pouziju. nase nie su velmi vhodne, nevedia v sebe udrzat tekutinu. Najlepsie je pouzit talianske - Savoiardi, ktore su na to ako stvorene a podla original receptu tam patria, stoji to za to.

Anonym

Tedy...uprimne receno, oznacovat za tiramisu neco, co z Italie videlo stezi tak akorat mascarpone, nerkuli pokud je to z pomazankoveho masla...FUJ.Na PRAVE tiramisu potrebujete cca 3-4 vejce na dve mascarpone(dovazi myslim Italat), silnou kavu, amaretto, cukrarske piskoty a strouhanou horkou cokoladu.Ze zloutku uslehejte penu, pridejte cukr-dle odhadu, ale melo by to byt hodne sladke, pak uz se cukr nepridava,primichejte mascarpone a vyslehejte do hladka.Z bilku uslehejte pevny snih, opatrne smichejte se zlutkovou hmotou.Mezitim na dno sklenene nadoby nakladete piskoty, namocte kavou smichanou s amaretem, zalijte casti hmoty, zasypte cokoladou a opet piskoty s kavou a amaretem, zase vrstvu kremu, navrch posypat tlustou vrstvou strouhane cokolady, dat do lednice a za par hodin mate PRAVE tiramisu, ne zadne nahrazky z tvarohu a pudingu..

Anonym

Milá Lucie, konečně rozumné slovo: pod tohle se ráda podepíšu, také mne děsí všechny "levnější" varianty, specielně s pomazánkovým máslem. Čekám, kdy někdo přijde s variantou vrznout tam třeba trochu kysaného zelí nebo syrečky (Pejsek s kočičkou pekli dort?), když už se to tak počešťuje. Proti fantazii nic nemám, ale nazývat to stále TIRAMISU, se mi zdá jako nebetyčná drzost...

Anonym

2 x suhlas. Ani spaghetti bolognese nerobime zo sirokych nudli, rajcinoveho pretlaku a masovej konzervy. Tak nehovorme, ze pudingovo - tvarohovy nepeceny dezer, nech uz je sebelepsi, je tiramisu. Prosim!

Anonym

Mohu jen souhlasit, do tiramisu nepatri nic jineho, nez pise Lucie. Mam recept od zname z Italie a je to mnamka. Vse ostatni je kompromis.

Anonym

spousta lidí, včetně mě, se bojí syrových vajec. U nás v rodině i v okolí už byla několikrát salmoška, a to i bez nich, tak proč to pokoušet. Proto možná ty náhražky.

Anonym

nemusíš se bát, žloutky se s cukrem šlehají nad párou 20 minut. Tudíž se tepelně upraví, ale fakt se to musí poctivě celou dobu šlehat

Anonym

taky by ses bála, kdybys ty nebo tvoje dítě salmonelu měla, a co ten sníh z bílků

Anonym

Hned to jdu vyzkoušet, bohužel nemám pravé it. piškoty, ale naše cukrářské-uvidíme. Jsem podobného názoru, Tiramisu je tiramisu, ostatní jsou jen nepečené dorty (klidně mohou být výborné). Škodovce taky neříkáme malý volkswagen:-) originál je přece vždy jen jeden!!!

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit