Tlačenkový salát

Tlačenkový salát

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1795 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 76 g
Tuky 119 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fazole, feferonky a cibule tlačenku výborně oživí. Podávejte s čerstvým chlebem.

Suroviny

tlačenka 350 g
vcelku
fazole červené 400 g
konzerva
cibule 1 ks
větší, na kolečka
feferonky 1 ks
na kolečka
olivový olej 3 PL
ocet 1 PL
sůl
pepř
jarní cibulka
na kolečka, na ozdobu
chleba
k podávání

1 Tlačenku nakrájejte na kostičky velikosti sousta a dejte do mísy, přidejte scezené a okapané fazole, cibuli i feferonku a promíchejte.

2 Z oleje, octa, soli a pepře připravte zálivku, přelijte jí salát, ozdobte jarní cibulkou a podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Hutnější variantu salátu získáte, když fazole nahradíte 3–4 najemno nasekanými nakládanými okurkami a ještě vmícháte plnotučnou hořčici a majonézu podle chuti. Ozdobte nasekaným libečkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit