Fazole, feferonky a cibule tlačenku výborně oživí. Podávejte s čerstvým chlebem.
Suroviny
tlačenka
350
g
vcelku
fazole červené
400
g
konzerva
cibule
1
ks
větší, na kolečka
feferonky
1
ks
na kolečka
olivový olej
3
PL
ocet
1
PL
sůl
pepř
jarní cibulka
na kolečka, na ozdobu
k podávání
Postup
1
Tlačenku nakrájejte na kostičky velikosti sousta a dejte do mísy, přidejte scezené a okapané fazole, cibuli i feferonku a promíchejte.
2
Z oleje, octa, soli a pepře připravte zálivku, přelijte jí salát, ozdobte jarní cibulkou a podávejte s chlebem.
NĚCO NAVÍC
Hutnější variantu salátu získáte, když fazole nahradíte 3–4 najemno nasekanými nakládanými okurkami a ještě vmícháte plnotučnou hořčici a majonézu podle chuti. Ozdobte nasekaným libečkem.