Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tofu burrito
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 75 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4208 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 610 g
Tuky 63 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete vyzkoušet jednoduchý a zdravý recept plný chutí? Připravte si tortilly plněné opečeným tofu, špenátem a krémovým jogurtem ochuceným nakládanou papričkou. Kombinace římského kmínu, koriandru a soli kala namak dodá tofu neodolatelnou chuť, zatímco avokádo a čerstvá zelenina přidají svěžest. Ideální volba pro vegetariánský oběd nebo rychlou večeři pro dva.

Související recepty

Suroviny

bílý sójový, lze nahradit jogurtem řeckého typu
nakládané, nadrobno nakrájené
olivový olej panenský 2 PL
+ na potření tortill
lze nahradit polníčkem
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tofu 170 g
pevné, rozdrobené
římský kmín
mletý, pár špetek (podle chuti)
koriandr mletý ½ ČL
sůl himálajská 1 špetka
kala namak (nemusí být)
celozrnná
malé, předem namočené, uvařené doměkka a scezené (váha v suchém stavu, viz Něco navíc) k podávání
vypeckované, oloupané a nakrájené na plátky
koriandr čerstvý
čerstvá, nakrájená
klínky

Postup

1

Jogurt smíchejte s nakládanou papričkou.

2

Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte polovinu oleje, vsypte špenát, osolte a opepřete, nechte zavadnout (1–2 minuty). Pak špenát vyjměte a odložte (polníček dejte rovnou na placku syrový).

3

V pánvi rozehřejte zbývající olej, přidejte tofu, římský kmín a koriandr, opepřete. Za občasného promíchání opékejte asi 5 minut, tofu občas jemně podrťte obracečkou. Vyjměte z pánve, podle chuti osolte černou solí kala namak.

4

Pánev vytřete papírovou utěrkou. Tortilly zlehka potřete olejem a po jedné je prohřejte na pánvi, asi minutu z každé strany.

5

Na placky rozdělte fazole, tofu, špenát či polníček a ochucený jogurt. Doplňte avokádem, koriandrem a čerstvou papričkou. Zabalte. Podávejte s klínky limety.

NĚCO NAVÍC
Uvařené luštěniny lze mrazit. Vyplatí se uvařit jich víc a zamrazit. Uvedených 50 g suchých fazolí odpovídá asi 125 g uvařených nebo okapaných z konzervy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/11

Apetit magazín