0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Topinka s houbami a volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1111 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 14 g
Tuky 89 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I když víme, že topinky nejsou z oblasti light pokrmů, překvapivě velké množství receptů včetně tohoto je vegetariánských. Můžete tím tak trochu operovat, kdyby se vás někdo zeptal, zda vámi podávané jídlo náhodou není nezdravé…

Suroviny

olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
chilli paprička špetka
drcená
houby 200 g
čerstvé nebo mražené
rajčatový protlak 1 PL
není nutné
petrželka 1 hrst
hladkolistá
křepelčí vejce 4 ks
chleba bílý
k podávání

1 Na lžíci oleje zpěňte česnek a chilli, přidejte houby a opékejte 2 minuty. Přidejte protlak a míchejte další 4 minuty. Vypněte a vmíchejte petrželku.

2 Navršte na topinky a ozdobte je volským okem opečeným na zbývajících 2 lžících oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit