Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Topinka s houbami a volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1111 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 14 g
Tuky 89 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I když víme, že topinky nejsou z oblasti light pokrmů, překvapivě velké množství receptů včetně tohoto je vegetariánských. Můžete tím tak trochu operovat, kdyby se vás někdo zeptal, zda vámi podávané jídlo náhodou není nezdravé…

Suroviny

olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
drcená
houby 200 g
čerstvé nebo mražené
není nutné
petrželka 1 hrst
hladkolistá
k podávání

Postup

1

Na lžíci oleje zpěňte česnek a chilli, přidejte houby a opékejte 2 minuty. Přidejte protlak a míchejte další 4 minuty. Vypněte a vmíchejte petrželku.

2

Navršte na topinky a ozdobte je volským okem opečeným na zbývajících 2 lžících oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...