Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1100 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 12 g
Tuky 89 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I když víme, že topinky nejsou z oblasti light pokrmů, překvapivě velké množství receptů včetně tohoto je vegetariánských. Můžete tím tak trochu operovat, kdyby se vás někdo zeptal, zda vámi podávané jídlo náhodou není nezdravé…

Suroviny

olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
chilli paprička špetka
houby 200 g
čerstvé nebo mražené
rajčatový protlak 1 PL
není nutné
petrželka hrst
hladkolistá
křepelčí vejce 4 ks
chleba bílý
k podávání

1 Na lžíci oleje zpěňte česnek a chilli, přidejte houby a opékejte 2 minuty. Přidejte protlak a míchejte další 4 minuty. Vypněte a vmíchejte petrželku. Navršte na topinky a ozdobte je volským okem opečeným na zbývajících 2 lžících oleje.

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit