Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Topinka s pečeným česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 388 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 71 g
Tuky 1 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečený česnek má neodolatelnou nasládlou chuť, kterou skoro není potřeba ničím doplňovat, ale šťavnaté rajčátko a pár snítek řeřichy ji dovedou k dokonalosti.

Suroviny

olivový olej
sůl mořská
vločková
pepř
čerstvě drcený
řeřicha 1 bal
rajčata cherry 4 ks
k podávání

Postup

1

Palice česneku nahoře seřízněte, osolte, pokapejte olejem a zabalte do alobalu. Pečte v troubě vyhřáté na 200 ºC asi hodinu doměkka. Pak vymáčkněte česnek ze slupek a rozmačkejte ho vidličkou. Mázněte na topinku a ozdobte řeřichou a rajčetem. Na závěr posypte vločkovou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín