0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Topinka se sýrem, cibulí a jablkem

Topinka se sýrem, cibulí a jablkem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1071 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 111 g
Tuky 45 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cibule červená 1 ks
máslo
olivový olej 1 PL
jablko 1 ks
červené, na tenké plátky
krupicový cukr 0.5 ČL
balzamikový ocet
chleba 2
silný
sýr ementál 100 g
lze nahradit sýrem ementálského typu, na plátky
rozmarýn
čerstvý
sůl
pepř
1. Osmahněte cibuli
V oleji s máslem osmažte pokrájenou cibuli na středním plameni doměkka; průběžně míchejte. Přidejte plátky jablka a také je osmahněte do změknutí. Zaprašte cukrem a povařte, aby směs získala sytou zlatohnědou barvu. Stáhněte z ohně a zastříkněte balsamicem.

2. Opečte a obložte
Gril rozpalte na maximum a chléb opečte nasucho z jedné strany. Na tu neopečenou rozložte jablečnou směs, plátky sýra a vše posypte rozmarýnem. Lehce osolte a opepřete a zapékejte, dokud se sýr neroztaví.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit