Suroviny
cibule červená
1
ks
olivový olej
1
PL
jablko
1
ks
červené, na tenké plátky
krupicový cukr
½
ČL
balzamikový ocet
chleba
2
silný
sýr ementál
100
g
lze nahradit sýrem ementálského typu, na plátky
rozmarýn
čerstvý
sůl
pepř
Postup
1
Osmahněte cibuli
V oleji s máslem osmažte pokrájenou cibuli na středním plameni doměkka; průběžně míchejte. Přidejte plátky jablka a také je osmahněte do změknutí. Zaprašte cukrem a povařte, aby směs získala sytou zlatohnědou barvu. Stáhněte z ohně a zastříkněte balsamicem.
V oleji s máslem osmažte pokrájenou cibuli na středním plameni doměkka; průběžně míchejte. Přidejte plátky jablka a také je osmahněte do změknutí. Zaprašte cukrem a povařte, aby směs získala sytou zlatohnědou barvu. Stáhněte z ohně a zastříkněte balsamicem.
2
Opečte a obložte
Gril rozpalte na maximum a chléb opečte nasucho z jedné strany. Na tu neopečenou rozložte jablečnou směs, plátky sýra a vše posypte rozmarýnem. Lehce osolte a opepřete a zapékejte, dokud se sýr neroztaví.
Gril rozpalte na maximum a chléb opečte nasucho z jedné strany. Na tu neopečenou rozložte jablečnou směs, plátky sýra a vše posypte rozmarýnem. Lehce osolte a opepřete a zapékejte, dokud se sýr neroztaví.