Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Toust à la tartiflette

Pokud máte rádi tradiční francouzské zapečené brambory tartiflette, ale nemáte času nazbyt, tohle je verze pro vás. Objevili jsme ji v kuchařce River cottage a skvěle na ni využijete i zbytky.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ zapečení
PT10M
Opékání 0:10
Sendvič

Ingredience

    • 2 lžíce řepkového oleje
    • 6 plátků slaniny, na proužky
    • 300 g brambor grenaille, pečených ve slupce (viz Něco navíc)
    • 6 lžic crème fraîche
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 pořádné krajíce kváskového chleba
    • 10 silnějších plátků výrazného sýra (nejlépe gruyère či reblochon, případně čedar, limburský sýr)
    • výrazný salát k podávání (frisée, rukola, radicchio, čekanka...)

Příprava jídla

1 V troubě rozpalte gril.

2 Ve velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a opékejte na něm slaninu. Pečené brambory ve slupce rozmáčkněte dlaní (pokud jsou příliš velké, tak je rozpulte) a po chvilce vložte do pánve
ke slanině a opékejte je, až začnou trochu zlátnout. Přidejte crème fraîche a rozehřejte, až začne bublat a tekutina se mírně zredukuje. Odstavte z ohně a osolte a opepřete.

Chleba opečte nasucho (v toustovači, na pánvi nebo v troubě) a navršte na něj směs brambor a slaniny. Navrch položte plátky sýra a tousty vložte na chviličku pod gril, aby se sýr roztekl a zezlátl. Podávejte s lístky salátů.

NĚCO NAVÍC
Místo grenaille můžete použít i vařené oloupané brambory, ty nakrájejte na plátky a opečte dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hustá kapustová polévka z údolí Aosty

Špecle se sýrem a trojí cibulkou

Pozdrav z hor

REKLAMA

Přidat komentář