Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Toust s jarními cibulkami a sýrem gruyère

Před časem jsme v redakci dělali podobné tousty, byly s pórkem a dlouho se držely v desítce našich oblíbených jídel. Nyní ale byly sesazeny, protože tyhle s jarní cibulkou prostě nelze nemilovat!

Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Sendvič

Ingredience

    • 80 g másla
    • 3 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 200 g listů mangoldu, zbaveného stonků a nakrájeného nadrobno, nebo čerstvého špenátu
    • sůl
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 150 g sýra gruyère, nastrouhaného
    • 3/4 lžičky anglické hořčice
    • 8 plátků kváskového chleba
    • nakládané okurčičky k podávání

Příprava jídla

1 V pánvi rozehřejte 20 g másla, vsypte cibulky, česnek a krátce orestujte, přidejte mangold, osolte a za občasného míchání vařte 3–4 minuty, aby mangold zavadl a voda, kterou pustil, se odpařila. (Pokud jste použili špenát, stačí jen chvilku míchat, aby zavadl.) Přidejte smetanu, sýr a hořčici a míchejte, dokud se všechno nespojí v hustou omáčku (pravděpodobně nebude hladká, nelekejte se). Sundejte z plotny a nechte lehce zchladnout.

2 Zbylým máslem potřete plátky chleba, vždy jen z jedné strany. Polovinu plátků chle- ba rozložte na pracovní plochu máslem dolů, rozdělte na ně směs z pánve a přiklopte zbylými plátky chleba tak, aby máslo opět bylo na vnější straně.

3 Rozehřejte nepřilnavou pánev a tousty na ní postupně na středním ohni opečte z obou stran. Podávejte s nakládanými okurčičkami.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li tenhle toust více přiblížit jeho francouzskému předobrazu jménem croque monsieur, vložte mezi plátky chleba před opékáním ještě kousky šunky nebo předem opečené slaniny.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Snídaňové misky s červenou řepou a halloumi

Mexické tortilly s brokolicí, salsou verde, labne a vejcem

REKLAMA

Přidat komentář