
Tousty s čedarem a jablkem
Nápad odkoukaný z dětské kuchařky ze série River Cottage nadchne i dospělé!
Vydání: 2018/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 3 krajíce kváskového chleba
- máslo na potření
- 2 menší pevná jablka, nastrouhaná nahrubo
- 120 g čedaru nebo jiného tvrdého sýra, nastrouhaného nahrubo
Příprava jídla
1 Předehřejte gril nebo pánvičku a chleba opečte, můžete jej slabě potřít máslem.
2 Jablko smíchejte se sýrem a směs navršte na opečený krajíc. Vraťte pod gril a zapékejte, dokud není sýr zlatavý a neroztéká se. Nechte trochu vychladnout a nakrájejte na proužky.
NĚCO NAVÍC
Pro menší děti jablko před nastrouháním oloupejte nebo ho nahraďte trochou jablečného pyré. Pro starší děti či dospělé můžete toust posypat vlašskými ořechy nebo na pánvi na trošce másla podusit pórek a přidat před zapečením pod jablečno-sýrovou směs. Jablko můžete také vyměnit za nastrouhanou mrkev nebo celer.
Přidat komentář