Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tousty s čedarem a jablkem

Nápad odkoukaný z dětské kuchařky ze série River Cottage nadchne i dospělé!

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ zapečení
P
Sendvič

Ingredience

    • 3 krajíce kváskového chleba
    • máslo na potření
    • 2 menší pevná jablka, nastrouhaná nahrubo
    • 120 g čedaru nebo jiného tvrdého sýra, nastrouhaného nahrubo

Příprava jídla

1 Předehřejte gril nebo pánvičku a chleba opečte, můžete jej slabě potřít máslem.

2 Jablko smíchejte se sýrem a směs navršte na opečený krajíc. Vraťte pod gril a zapékejte, dokud není sýr není zlatavý a neroztéká se. Nechte trochu vychladnout a nakrájejte na proužky.

NĚCO NAVÍC
Pro menší děti jablko před nastrouháním oloupejte nebo ho nahraďte trochou jablečného pyré. Pro starší děti či dospělé můžete toust posypat vlašskými ořechy nebo na pánvi na trošce másla podusit pórek a přidat před zapečením pod jablečno-sýrovou směs. Jablko můžete také vyměnit za nastrouhanou mrkev nebo celer.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečno-hruškový kompot

Domácí termix

Kaše s hráškem, česnekem a avokádem

První dhal

Květák se sýrem

Lasagne do ruky

Masové kuličky s mrkví

Těstoviny primavera

Svačiny a svačinky

Přidat komentář