Obyčejný toust nemusí být nuda! K výrazné chuti kozího sýra se hodí téměř cokoli sladkého. Kromě meruněk například fíkový džem, nakládané brusinky nebo pomerančová marmeláda.
Suroviny
Postup
Namažte dva krajíce džemem a kozím sýrem, posypte tymiánem a přiklopte zbylými krajíci.
Rozehřejte pánev s nepřilnavým povrchem. Chléb zvenčí potřete máslem a na pánvi opečte dozlatova. Rozkrojte a ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Kozí sýr je v kombinaci s meruňkovým džemem a tymiánem nejlepší, ale ne každý ho má v oblibě. Stejně tak můžete použít i čerstvý sýr z kravského mléka nebo také třeba nastrouhaný tvrdý sýr, který se pak v sendviči krásně rozteče.
Foto: Alex Luck, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tousty jsou také teplé jídlo! Vyměňte šunku a sýr za moderní směsi a nevšední kombinace chutí(47 receptů )
- 24x francouzský toust: Rychlé večeře, které vykouzlíte ze zásob (25 receptů )
- Meruňky naslano: 12 receptů, které musíte vyzkoušet(12 receptů )
- Křupavé tousty: Jak vzniklo celosvětově oblíbené snídaňové pečivo?(29 receptů )