Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tradiční francouzská paštika

Autor: Jaroslav Vokurka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 1 kg
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    500 g vepřové krkovice

    500g kuřecích jater

    250g slaniny

    6ks žampionů

    2 cibule

    4 menší stroužky česneku

    2 dcl červeného francouzského vína

    4 lžíce rajčotového pyré

    2-6 lžic smetany

    150 g másla

    sůl, černý pepř, tymián, mletý kmín, muškátový oříšek, mletá sladká paprika

Příprava jídla

Maso, játra osušíme, očistíme a nakrájím na kostičky. Slaninu, cibuli, nakrajíme na kostičky.
Ve větším hrnci rozpálím olej / sádlo a přidám slaninu, cibuli a restuji. Pak přidám maso, jatýrka, houby, promíchám a restuji, osolím, okořením, přidám protlak, promíchám a lehce porestuji. Přidám víno, nechám zahrát a pak dáme do troby předehřáté na 200°C a pečeme cca 1 hodinu. Po upečení přidám máslo, smetanu, promíchám a namelu.

Přidat komentář