Tradiční francouzská paštika

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Tradiční francouzská paštika

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4633 kcal
Bílkoviny 314 g
Sacharidy 152 g
Tuky 290 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vepřové maso 500 g
játra kuřecí 500 g
slanina 250 g
žampiony 6 ks
cibule 2 ks
česnek 4
víno červené 2
francouzské
rajčatové pyré 4 PL
smetana 2
máslo 150 g
sůl
pepř
tymián
kmín
muškátový oříšek
paprika sladká

Maso, játra osušíme, očistíme a nakrájím na kostičky. Slaninu, cibuli, nakrajíme na kostičky.
Ve větším hrnci rozpálím olej / sádlo a přidám slaninu, cibuli a restuji. Pak přidám maso, jatýrka, houby, promíchám a restuji, osolím, okořením, přidám protlak, promíchám a lehce porestuji. Přidám víno, nechám zahrát a pak dáme do troby předehřáté na 200°C a pečeme cca 1 hodinu. Po upečení přidám máslo, smetanu, promíchám a namelu.

Autor: Rakosnicek83

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit