Chcete-li rodinu nadchnout, vsaďte na lasagně. Zapečené těstoviny s boloňskou a sýrovou omáčkou oslní efektním střídáním vrstev a hlavně chutí, díky kterým je zbožňují dospělí i děti. Tento zrychlený a zjednodušený recept na lasagne bolognese by ve vašem kuchařském repertoáru rozhodně neměl chybět.
Suroviny
Postup
Připravíme boloňskou omáčku. Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme doměkka. Vmícháme maso, po opečení a zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20–25 minut.
Přípravíme sýrovou omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, za stálého míchání metlou přivedeme k varu a vaříme, až omáčka ztuhne a je jemná. Přidáme muškátový oříšek. Stáhneme hrnec s omáčkou z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme, až se rozpustí.
Sestavíme lasagne. Do pekáčku dáme nejprve vrstvu boloňské omáčky, na to sýrovou omáčku, pak lasagně a vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 30–35 minut nebo do chvíle, kdy je sýrová omáčka zapečená do zlatohněda.
Ilustrační foto: Pixabay.com