Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tradiční italské lasagne s červeným vínem

Tradiční italské lasagne s červeným vínem

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 141
Do hodiny Snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2317 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 104 g
Tuky 140 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete-li rodinu nadchnout, vsaďte na lasagně. Zapečené těstoviny s boloňskou a sýrovou omáčkou oslní efektním střídáním vrstev a hlavně chutí, díky kterým je zbožňují dospělí i děti. Tento zrychlený a zjednodušený recept na lasagne bolognese by ve vašem kuchařském repertoáru rozhodně neměl chybět.

Suroviny

Na boloňskou omáčku
olivový olej 1 PL
střední velikosti
česnek 1 stroužek
lze nahradit mletým kuřecím nebo sójovým masem
sušená bazalka 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na sýrovou omáčku
mléko 600 ml
sýr 125 g
nastrouhaný, např. čedar
Na dokončení
lasagne (těstovina) 12 plátků

Postup

1

Připravíme boloňskou omáčku. Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme doměkka. Vmícháme maso, po opečení a zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20–25 minut.

2

Přípravíme sýrovou omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, za stálého míchání metlou přivedeme k varu a vaříme, až omáčka ztuhne a je jemná. Přidáme muškátový oříšek. Stáhneme hrnec s omáčkou z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme, až se rozpustí.

3

Sestavíme lasagne. Do pekáčku dáme nejprve vrstvu boloňské omáčky, na to sýrovou omáčku, pak lasagně a vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 30–35 minut nebo do chvíle, kdy je sýrová omáčka zapečená do zlatohněda.

Ilustrační foto: Pixabay.com

 
Autor: liska

Apetit magazín