0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Třaslavý pohár After Eight

Třaslavý pohár After Eight
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Třaslavý pohár After Eight

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1412 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 137 g
Tuky 92 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento recept vznikl za milé spolupráce s Ondřejem Jíňou, molekulárním machrem.

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
s mátovou příchutí Ritter Sport
máta 1 svazek
čerstvá
krupicový cukr 100 g
10 g
galespessy (maltodextrin, xanthanová guma, vyrábí Sosa, koupíte v Makru)
čokoládové pecičky
na ozdobu, třeba z jogurtu Kostíci
potravinářské barvivo
zelené, nemusí být

1 Čokoládu rozpusťte s 50 ml smetany, zbytek ušlehejte. Čokoládovou směs spojte se šlehačkou a rozdělte ji do čtyř sklenic na stopce, efektní jsou sklenky na martini.

2 Mátu omyjte a nastříhejte do misky. Zalijte ji 500 ml horké vody a po 10 minutách přeceďte. Mátový čaj oslaďte a rozmíchejte v něm gelespessu; může to být zatepla i zastudena. Pokud se vám nepodařilo rozmíchat hrudky, zahřátím nebo rozmixováním se ztratí.

3 Kdo chce, může želé obarvit troškou zeleného barviva. Hotové želé vlijte do sklenic na čokoládový základ a před podáváním posypte čokoládovými kuličkami. Želé zůstane třaslavé, s krásně slizkou konzistencí. (Na tuhé použijte želatinu.)

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč