Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Třaslavý pohár After Eight
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1412 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 137 g
Tuky 92 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento recept vznikl za milé spolupráce s Ondřejem Jíňou, molekulárním machrem.

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
s mátovou příchutí Ritter Sport
máta 1 svazek
čerstvá
10 g
galespessy (maltodextrin, xanthanová guma, vyrábí Sosa, koupíte v Makru)
čokoládové pecičky
na ozdobu, třeba z jogurtu Kostíci
zelené, nemusí být

Postup

1

Čokoládu rozpusťte s 50 ml smetany, zbytek ušlehejte. Čokoládovou směs spojte se šlehačkou a rozdělte ji do čtyř sklenic na stopce, efektní jsou sklenky na martini.

2

Mátu omyjte a nastříhejte do misky. Zalijte ji 500 ml horké vody a po 10 minutách přeceďte. Mátový čaj oslaďte a rozmíchejte v něm gelespessu; může to být zatepla i zastudena. Pokud se vám nepodařilo rozmíchat hrudky, zahřátím nebo rozmixováním se ztratí.

3

Kdo chce, může želé obarvit troškou zeleného barviva. Hotové želé vlijte do sklenic na čokoládový základ a před podáváním posypte čokoládovými kuličkami. Želé zůstane třaslavé, s krásně slizkou konzistencí. (Na tuhé použijte želatinu.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...