0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Třaslavý pohár After Eight

Třaslavý pohár After Eight
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Třaslavý pohár After Eight

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1412 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 137 g
Tuky 92 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento recept vznikl za milé spolupráce s Ondřejem Jíňou, molekulárním machrem.

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
s mátovou příchutí Ritter Sport
smetana ke šlehání 150 ml
máta 1 svazek
čerstvá
krupicový cukr 100 g
10 g
galespessy (maltodextrin, xanthanová guma, vyrábí Sosa, koupíte v Makru)
čokoládové pecičky
na ozdobu, třeba z jogurtu Kostíci
potravinářské barvivo
zelené, nemusí být

1 Čokoládu rozpusťte s 50 ml smetany, zbytek ušlehejte. Čokoládovou směs spojte se šlehačkou a rozdělte ji do čtyř sklenic na stopce, efektní jsou sklenky na martini.

2 Mátu omyjte a nastříhejte do misky. Zalijte ji 500 ml horké vody a po 10 minutách přeceďte. Mátový čaj oslaďte a rozmíchejte v něm gelespessu; může to být zatepla i zastudena. Pokud se vám nepodařilo rozmíchat hrudky, zahřátím nebo rozmixováním se ztratí.

3 Kdo chce, může želé obarvit troškou zeleného barviva. Hotové želé vlijte do sklenic na čokoládový základ a před podáváním posypte čokoládovými kuličkami. Želé zůstane třaslavé, s krásně slizkou konzistencí. (Na tuhé použijte želatinu.)

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit