Skvělá večeře v podobě filé z mořské štiky od Nowaco v jednoduchém a extra křupavém pivním těstíčku. Není třeba vajíčko ani složitého obalování, zato pomůže pivo a bramborový škrob. Jídlo krásně doplní křupavé batátové hranolky pečené v troubě.
Suroviny
Postup
Ve větší misce smícháme mouku, prášek do pečiva, bramborový škrob, sůl a kurkumu nasucho, pak přilejeme polovinu piva a vypracujeme těsto.
Necháme pár minut odpočinout a pak postupně přiléváme zbylé pivo a metličkou ho zašleháváme, až vznikne požadované těstíčko. To necháme v ledničce jednu hodinu odpočinout.
Osolené a opepřené rybí filé máčíme v těstíčku a ihned smažíme ve vyšší vrstvě oleje na pánvi s nepřilnavým povrchem.
Kurkuma v těstíčku způsobí to, že těstíčko při smažení krásně zezlátne a absence vejce zase to, že se těstíčko méně připaluje.
Více na www.nowaco.cz