Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska v pivním těstíčku
AD
Filé Nowaco v pivním těstíčku
ZDROJ: Věra Křeháčková
sdílet:

Treska v pivním těstíčku

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1381 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 166 g
Tuky 57 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá večeře v podobě filé z mořské štiky od Nowaco v jednoduchém a extra křupavém pivním těstíčku. Není třeba vajíčko ani složitého obalování, zato pomůže pivo a bramborový škrob. Jídlo krásně doplní křupavé batátové hranolky pečené v troubě.

Související recepty

Měření

Suroviny

Na těstíčko
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
škrob 2 PL
bramborový
sůl a pepř
rybí filé 2 bal
Nowaco
slunečnicový olej
na smažení
na DIP
majonéza 4 PL
kari koření 1 ČL
zázvor (mletý) 1 ČL
chilli sušené ½ ČL
sůl ČL
1/4 lžičky

Postup

1

Ve větší misce smícháme mouku, prášek do pečiva, bramborový škrob, sůl a kurkumu nasucho, pak přilejeme polovinu piva a vypracujeme těsto.

2

Necháme pár minut odpočinout a pak postupně přiléváme zbylé pivo a metličkou ho zašleháváme, až vznikne požadované těstíčko. To necháme v ledničce jednu hodinu odpočinout.

3

Osolené a opepřené rybí filé máčíme v těstíčku a ihned smažíme ve vyšší vrstvě oleje na pánvi s nepřilnavým povrchem.

4

Kurkuma v těstíčku způsobí to, že těstíčko při smažení krásně zezlátne a absence vejce zase to, že se těstíčko méně připaluje.

Více na www.nowaco.cz

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...